2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vona: Engem is megkerestek Orbán svájci bankszámlái miatt

Hír TV

2017. november 17., péntek 07:26, frissítve: péntek 10:26

Gyurcsány Ferenc után a Jobbik elnöke is állítja, hogy Orbán Viktor svájci bankszámláiról szóló dokumentumokat akartak neki eladni.

Rangos Katalin újságíró vendége volt Vona Gábor csütörtökön a Spinoza Házban megtartott beszélgetésen. Az eseményen szó volt arról, hogy Gyurcsány Ferencet még májusban felkereste egy rejtélyes, orosz akcentussal beszélő közvetítő, aki állítása szerint Orbán Viktor külföldi bankszámlakivonatáról szeretett volna dokumentumokat eladni a DK elnökének. Később azonban elismerte: nem zárja ki a lehetőségét, hogy az egész csupán provokáció volt.

„Ha nem igaz, és az egész provokáció – mondta Gyurcsány – akkor a magyar belpolitikai életben valaki nagyon mocskos játékot játszik, amelyben engem akar fölhasználni.”

Az újságíró kérdésére, miszerint Vona Gábort is felkeresték-e a rejtélyes források, a Jobbik elnöke kijelentette, bár erről nyilvánosság előtt még nem beszélt, őt is felkeresték Orbán bankszámlájával kapcsolatban, igaz nem Oroszországból, hanem Nyugat-Európából.

Vona hozzátette: konkrét bizonyítékok hiányában nem köttetett meg az üzlet.

– Azok, akik ezzel állítólag kereskedtek, magához nem juttattak el dokumentumokat?
– Gyurcsány Ferenc beszélt arról, hogy őt megkeresték az ügyben, hogy a svájci bankszámlákkal kapcsolatban tudnának neki adni konkrét bizonyítékot. Ha már itt összejöttünk, hadd kedveskedjek azzal, hogy mondok valamit, amit még soha nem mondtam el: engem is megkerestek.

– Ugyanazok?
– Nem tudom, hogy kik keresték meg Gyurcsány Ferencet, ezt nem beszéltük még át, de ilyenkor az ember nagyon óvatos. Nem lett semmi belőle. Én mondtam, hogy szeretnék látni valami olyat, ami bizonyító erejű. Nem lett belőle semmi, és elhalt ez az egész dolog.

– Tehát nem mutattak semmit? Rájuk szánt egy félórát, és…
– Ez nem titkos találkozó volt egy rosszul megvilágított szobában, eltakart arcokkal. Kaptam egy üzenetet, nyugat-európai irányból. De nem akarok belemenni; ha lett volna bizonyíték, akkor előjövök vele, de mindaddig, amíg ilyen nincs, az egész blöffszerű.

 

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!