2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Volner: Romokban van a diplomácia

2017. szeptember 18., hétfő 08:48, frissítve: hétfő 10:36

Még a szocialista kormányok alatt is jobb volt Magyarország nemzetközi érdekérvényesítő képessége, mint most – a Jobbik alelnöke szerint.

Volner János a Hír TV reggeli műsorában a kvótaper és a kárpátaljai magyar nyelv oktatása kapcsán felelőtlennek nevezte a miniszterelnököt, mert szerinte a folyamatos háborús kommunikációja miatt romlott meg az ország külpolitikája.

„Orbán Viktor azért bukik el ezekben a kérdésekben, mert folyamatosan belpolitikai célból, elkezd különböző háborúkat vívni az Európai Unió vezetőivel, és amikor arra lenne szükség, hogy Magyarországnak ezek az emberek a pártjára álljanak, akkor Orbán Viktor hirtelen egyedül találja magát. Ebben az esetben is azt láthatjuk, hogy a miniszterelnöknek azért nincsenek szövetségesei, mert lehet, hogy a Fidesz-tábor harci kedvének magasan tartása miatt ezek a nemzetközi konfliktusok jól jönnek, a magyar diplomácia azonban romokban van, és Magyarország nemzetközi érdekérvényesítő képessége még a szocialista érában tapasztaltnál is alacsonyabb szintre süllyedt” – véli Volner.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!