2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Vizsgálódnia kellene a NAV-nak Tállai fociklubjánál

Hír TV

2018. április 2., hétfő 16:45, frissítve: hétfő 17:55

Vizsgálatot kellene indítania az adóhatóságnak a 24.hu felvételei alapján, amelyeken a NAV-elnök focicsapatának stadionjában nem adtak számlát – mondta egy adószakértő a Hír TV-nek. Az ellenzék szerint bár nem nagy összegű a visszaélés, megmutatja, hogyan mennek a dolgok az országban.

Hazai pályán játszott NB I-es bajnokit a hétvégén a Tállai András elnökölte focicsapat, a Mezőkövesd Zsóry FC. A meccsre kilátogattak a 24.hu munkatársai is, és felvették, hogy sem a stadion éttermében, sem a büfében nem kaptak számlát a vásárlás után.

Egy független adószakértő azt mondta, egyedül az meri elmulasztani a NAV-hoz bekötött pénztárgép használatát, aki biztosan tudja: nem számíthat ellenőrzésre. Angyal József szerint a 24.hu felvételeit közérdekű bejelentésként kellene kezelnie az adóhatóságnak.

„Ha tíz-húsz százalékban a vevők nem kapnak számlát, akkor csak a hatóságnak van jogosítványa arra, hogy ezt feltárja. Itt viszont egészen más a helyzet, nézőszám van, fizetnek, vagyis rekonstruálható lenne visszamenőleg akár évekre is. Tehát jó lenne, ha az adóhatóság elrendelné a vizsgálatot ezekben az ügyekben” – jelentette ki a szakértő.

A Párbeszéd társelnökét nem lepte meg, hogy épp a NAV-elnök birodalmában nem adnak számlát. „Az, hogy Mezőkövesden Tállai András körzetében is ez történik, sajnos tipikus példája annak, hogyan működik a magyar kormány, hogyan működik Orbán Viktornak nemcsak családja, hanem a baráti köre is. Az, hogy itt több százmillió, illetve több milliárd forintot lehet ellopni uniós pénzekből anélkül, hogy Polt Péter vizsgálatot indítana, hogy annak bármilyen politikai vagy jogi következménye lenne, azt mutatja, hogy az Orbán-kormány végtelenül korrupt, aljas, a magyar embereket folyamatosan átveri” – fogalmazott Szabó Tímea.

A Jobbik magyarázatot vár az adóhatóság elnökétől. „Lehet, hogy itt most egy bagatell összegről van szó, de azért tökéletesen rávilágít arra a feudális mentalitására, amely ma Magyarországon uralkodik. Tállai András körzetében már megszokhattuk, hogy nem a magyar törvények uralkodnak, hanem egyfajta Tállai-féle szokásjog, amely arról szól, hogy ha benzinárat akarunk csökkenteni, akkor az ott egy telefonhívással is megtörténhet, hogy ha a NAV-elnök futballcsapata játszik, akkor adómentes lehet akár a sör is. Tállai Andrásnak minimum magyarázatot kellene adnia arra, hogy NAV-elnökként helyesli-e ezt a gyakorlatot” – mondta Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője.

Korábban a kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos üzlete bukott le hasonlóan. Szatmáry Kristóf családi üzletében tizenkét próbavásárlást végeztek az újságírók, ebből kilenc esetben nyugta nélkül távoztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!