2024. 07. 14. Vasárnap Örs, Stella napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Egy szerelem három éjszakája 13:10

Verhofstadt: Európa „mini Trumpjai” között a magyar kormányfő

Hír TV

2018. június 29., péntek 07:49, frissítve: péntek 07:49

Európa „mini Trumpjai” között említi Orbán Viktort Guy Verhofstadt a Guardianben megjelent cikkében. A tüntetéseket korlátozó magyar törvényről ír az AlJazeera. Több száz szíriai menekült tér haza Libanonból.

Európa mini Trumpjai között említi Orbán Viktort Guy Verhofstadt a Guardianben megjelent cikkében. Az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője szerint a magyar miniszterelnök és a hozzá hasonló vezetők alapjaiban sértik a jogállamiságot és fenyegetik az európai demokráciát. Erre példaként a Stop Soros törvényt hozza fel. A politikus mindezért a brexit által megmérgezett Nagy-Britanniát vádolja, mert London mélyen hallgat, miközben már a holland miniszterelnök, a francia államfő és sokan mások is jelezték, hogy a jogállamiság válságával foglalkozni kell. 

A tüntetéseket korlátozó magyar törvényről ír az AlJazeera. A cikk szerzője kiemeli: a jogszabály ellen több emberi jogi szervezet is felemelte a szavát. Az újságíró által megkérdezett jogvédő szerint a törvény veszélyezteti a szólásszabadságot, ami nagyon aggasztó. Az AlJazeera a magyar kormány véleményére is kíváncsi volt, de válasz helyett mindössze egy pár soros közleményt kaptak. 

Több száz szíriai menekült tér haza Libanonból - számol be a Reuters. A cikk alapján csaknem 400-an hagyják el a határ menti Arsal városát, hogy visszaköltözzenek Szíriába. A szerző ugyanakkor kiemeli: ez a szám elenyésző, tekintve, hogy csak ebben a városban 50 ezer szír menekült él, Libanonban 1 millió, a háború sújtotta országban pedig összesen 11 millió embernek kellett elhagynia az otthonát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!