2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Velodromok árasztják el az országot

Hír TV

2018. július 12., csütörtök 12:06

Velodromok épülnek az országban, Budapesten mellett Debrecenben és Nagykanizsán is lesz fedett kerékpáros pálya – jelentette be Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A tervek szerint a vidéki pályák 2021-re készülnek el.

A nyugat-magyarországi velodromra hét város pályázott. Nagykanizsára a kerékpáros hagyományok miatt esett a választás. A fedett, tehát ősztől-tavaszig is használható pálya a versenyzőket szolgálja, de a környékbeliek előtt is nyitva lesz. A fenntartási költségek egy részét a létesítmény bérbe adásával teremtenék elő.

„Az országúti és a pályakerékpározásban szerintem az alapjaink jók. Vannak olyan versenyzőink most is, akik Európa-bajnoki szinten, illetve olimpiai kvalifikációs szinten odaérnek a világ elithez, de hogyha ezen a szinten akarunk maradni, vagy esetleg tovább akarunk lépni, akkor az, nem fog menni ilyen létesítmények nélkül és ezekben zajló professzionális munka nélkül” – mondta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

A beruházás előkészítésére 100 millió forintot ad a kormány. A tervezés jövőre, az építkezés pedig 2020-ban indulhat, a létesítmény 2021-re készülhet el.

„Erre a pályára körülbelül 2 milliárd forintot kellene szánni. Egy-egy pályára, illetve az edzőpályákra, de hogy pontosan mennyibe fog kerülni, az nagyon jelentős részben függ attól, hogy a tervek hogyan készülnek el. Elméletben, ebben a nagyságrendben, a 2-3 milliárd forintos nagyságrendben gondolkodunk” – mondta Révész Máriusz, kormánybiztos.

Kelet-Magyarországon Debrecenben épül velodrom. Budapesten pedig olyan fedett kerékpáros pálya lesz, ahol világbajnokságot vagy olimpiát is lehet rendezni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!