2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Választási csalásra gyanakszanak Békés megyében

Hír TV

2018. március 8., csütörtök 17:35, frissítve: csütörtök 17:51

Két jelölt nyilvántartásba vételét megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság Simonka György fideszes országgyűlési képviselő körzetében. Az NVB feljelentést tesz az ügyben. Az ellenzék más, kamupártnak tűnő szervezetek indulását is megakadályozná.

Visszaéltek az MSZP képviselőjelöltjének, Füvesi Sándornak a nevével és adataival. A szocialista párt a legfőbb bírói fórum elé viszi az ügyet.

„Maffiaszerű másolás történt Orosházán. Gyakorlatilag ebben az országban mindent ellopnak, megpróbálták elcsalni a választást is. A jog eszközével sikerült fellépni, a hat fellebbezésünkből kettőnek helyt adtak, így két képviselőjelöltet leléptettek a színről. Több esetben is megmaradt a gyanú. A Kúriához fogunk ezekben az esetekben fordulni” – mondta el az MSZP–PM jelöltje.

Kovács István aláírása tizenegy olyan, minden bizonnyal kamupártnak az ajánlóívén szerepel, amelyeket ő maga nem ismer. A férfi, aki az Együttben politizál, az édesanyja, a felesége és a fia nevét is felismerte az íveken.

„Az én gyermekem alig múlt el tizennyolc éves, most került abba a korba, hogy jogaival élhet, és választásokon valakit megnevezhet, támogathat. Soha nem írt még alá senkinek, viszont az adatait több mint tíz helyen megtalálom” – hangoztatta Kovács István.

A körzet fideszes parlamenti képviselője, Simonka György baloldali ármányt sejt a háttérben.

„Baloldali kötődésű emberek jelennek meg nyolc-tíz pártnak a listáján is. Én is megkérdeztem a választási bizottságot egy hivatalos beadványban, hogy miért nem zárták ki ezeket a jelölteket és pártokat. Egyelőre a bizottság nem tudta tárgyalni a beadványomat. Kíváncsian várom, hogy mi fog történni. Az egyértelműen látszik, hogy valami csel lehet a dolgok mögött. Azt is el tudom képzelni, hogy a Jobbik, amely pártszövetségre törekszik most az MSZP-vel, éppen lábon lőtte az MSZP-t. Nem tudjuk, ki állhat mögötte, lehet, hogy valamilyen baloldali árulás történhetett” – jelentette ki Simonka György.

Békés megye 4-es számú választókerületben eddig harmincegy képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság. Az egyéni jelöltek egymillió forintot, az országos listát állító pártok pedig hatszázmilliót kapnak az államtól kampány-hozzájárulásként. A pénzzel elvileg el kell számolni, de a 2014-es választás után feltárt visszaéléseknek nem lett büntetőjogi következményük.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!