2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Utánajár a közbeszerzéseknek az Európai Bizottság

Hír TV

2017. november 14., kedd 11:15, frissítve: kedd 14:48

Az auditorok a jövő héten érkeznek Budapestre, és felülvizsgálják például az M3-as metróvonal 39-ről 60 milliárdra dráguló felújítását – írja a 24.hu.

Több uniós pénzből finanszírozott, megdráguló közbeszerzést vizsgál hamarosan az Európai Bizottság. A 72 milliárdra dráguló dél-balatoni vasúti projektet is kivizsgálják, amelynek egyik nyertese Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft. volt. A hírportál szerint a listán több olyan szerződés is szerepel, amelyet az uniós pénzosztást koordináló és ellenőrző Lázár János vezette Miniszterelnökség kötött. A 24.hu brüsszeli forrásból úgy tudja, ha az auditorok nem találják rendben az ellenőrzési rendszert, az összes uniós támogatás folyósítását felfüggesztheti a bizottság.

Időközben a Miniszterelnökség is reagált a 24.hu értesüléseire. Elmondásuk szerint nem felel meg a valóságnak az eredeti cikkben lévő állítás, miszerint az Európai Bizottság 3-as kategóriába sorolta volna a Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszert. Ezen felül az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatósága nem a jelenlegi lehívási folyamat  számláinak megfelelőségét, hanem az elszámolási csomagok  összeállításának folyamatát vizsgálta. Hozzátették: ha a Bizottság nem találná megfelelőnek az IT rendszer működését, akkor nem utalt volna pénzt a tagállam számára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!