2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Újra átszállás nélkül lehet utazni Nyugat-Európába

,

2015. szeptember 7., hétfő 15:15, frissítve: hétfő 15:46

Ismét átszállás nélkül lehet közlekedni Nyugat-Európa felé. A MÁV közlése szerint már nem kell másik szerelvényre átszállniuk az utasoknak Hegyeshalomnál.

A Budapest−Győr−Hegyeshalom-fővonalon nincsenek fennakadások, de néhány perces késések előfordulhatnak. A vasúttársaság csütörtökön közlekedésbiztonsági okra hivatkozva függesztette fel a Budapestről Nyugat-Európába tartó járatok indítását, a nemzetközi közlekedés szombaton indult újra.

„Hétfő reggeltől már az eredeti Railjet-szerelvények közlekednek Bécs irányába a nemzetközi vasútvonalon, ezért Hegyeshalomnál az utasainknak már nem kell átszállniuk” – közölte Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője.

A Keletiben nyugodtak a körülmények, az rendőrség ura a helyzetnek, a migránsok a következő Münchenbe induló vonaton ülnek – tájékoztatott a Hír TV tudósítója 15 órakor. A rendőrök két csoportra osztják az utazókat. Először a nem migránsokat – tehát az érvényes iratokkal rendelkező magyar, német, osztrák és más utasokat engedik fel a vonatra, majd a migránsokat. A vonat indulása után szinte alig lesz migráns a Keletiben. Kérdés, ez meddig marad így.

100-150 migráns vár a peronoknál a következő Münchenbe tartó vonatra – mondta a Hír TV riportere 12 órakor. A többi migráns a tranzitzónában vár, ahol a segélyszervezetek adományaiból válogatnak. Rendőri jelenlét még mindig van, de csak azért, hogy a migránsok akadálytalanul felszállhassanak a szerelvényre.

A Keleti pályaudvarról hamarosan indul a Münchenbe tartó vonat. Több száz migráns felszállt a Bécs érintésével a bajor tartományi fővárosba induló vonatra, ahol kulturált körülmények között, nem zsúfoltságban utazhatnak – mondta tudósítónk 11 órakor. A jegyet is megvették, és maguktól mutatják az ellenőröknek, hogy van érvényes jegyük az utazáshoz.

Két-háromszáz migráns lehet a Keleti pályaudvaron és környékén – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója 10 órakor. A menekültek türelmesen várják, hogy megérkezzen a következő nemzetközi vonat, és Münchenbe jussanak. A 7-es és a 8-as vágány közötti peron bejáratánál még mindig rendőrök vannak, információt is adnak a migránsoknak arról, hogy már nem kell leszállni Hegyeshalomnál. Az elmúlt napok eseményei alapján a bevándorlók arra számítanak, hogy nem szállítják le őket a vonatról, és hogy nem igaz, hogy Ausztria lezárja határait.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!