2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Újabb választókerületben találtak gyanús ajánlóíveket

Hír TV

2018. március 21., szerda 10:11

Választási csalás miatt feljelentést tett a DK, mert a gyanú szerint a fővárosi 5. számú választókerületben, Erzsébet- és Terézvárosban a Fidesz íveiről másolhatták ki a Lendülettel párt támogatóit – jelentette be reggeli műsorunkban Oláh Lajos képviselő.

Az ajánlóíveken lévő aláírások eltérései miatt 341 ember adataival éltek vissza, emellett az íveken szereplő nevek sorrendje is hasonló, de olyanok neve is fel van tüntetve, akik meghaltak, vagy jelenleg börtönbüntetésüket töltik. Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz által koordinált választási csalássorozatról van szó.

„Nemcsak az, hogy ugyanazok az adatok, de 90 százalékban a sorrendiségükben is megegyeznek. Ez meg csak egyféleképp lehetséges. A Fidesz átnyújtotta az ajánlóíveket a Lendület pártnak, hogy kedves barátaim, egy nagy kérésem van hozzátok, induljatok el legyetek szívesek. Hát ezt a Bog Hilda nevezetű hölgyet, aki ott a kerületben indult, senki nem ismeri. Senki nem látta egyetlen kitelepülésen, egyetlen egy lakó nem mondta, hogy jártak aláírást gyűjteni. Majd hirtelen megjelent, és leadta az adatokat. De tovább megyek, nem csak ez az egyedüli probléma. Olyan aláírás is volt a Lendület pártnál, aki meghalt, börtönben van, másik választókerületi lakos” – ismertette Oláh Lajos.

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!