2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Újabb taxistüntetés jön

2016. április 29., péntek 10:35, frissítve: péntek 15:24

Információink szerint jövő héten újra tüntetnek a taxisok Budapesten.

Az érettségikre való tekintettel azonban nem reggel, hanem délután. A pontos útvonalról ma döntenek a fuvarozók.

Kedden több mint ötszáz autó tartott vonulásos demonstrációt reggel 8-tól délután 1 óráig.

Akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy ugyanazt a szolgáltatást ugyanolyan feltételekkel lehessen végezni. Az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán szerint elfogadhatatlan, hogy külföldi fuvarszervező cégek, mint például az Uber, semmilyen adót nem fizetnek, a hasznot pedig kiviszik az országból.

Berkovics Dalma az OuiShare – vagyis a közösségi megosztáson alapuló gazdaságot kutató szervezet magyarországi vezetője úgy látja: a javak közösségi megosztása nem csak a közlekedésben terjed rohamosan.

„Átlagban egy autót egy nap egy órára használnak az emberek, nagyon sokszor kihasználatlan, mondjuk hétvégén, és mennyivel egyszerűbb egy szomszédtól kölcsönkérni az autót, mint elmenni bármilyen központi helyre, ahol ugye az adminisztráció sokkal nehezebb. Ebből van egy magyar változat is, Berice-nak hívják, effektíve arról van szó, hogy a reptéren lehet leadni az autót, ingyen parkol az ember, ameddig elmegy külföldre, és amíg ő nincs ott, addig más kibérelheti. Ez a téma sokkal nagyobb, mint hogy Uber vs. taxi. Mindenféle iparágban megjelenik, és magán a közlekedésen belül is rengetegféle alternatíva van.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!