2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Újabb migrációs hullámtól tart Szijjártó Péter

Hír TV

2018. május 11., péntek 20:46

A külgazdasági és külügyminiszter Athénban a visegrádi és a balkáni országok külügyminiszteri találkozóján vesz részt. A tárcavezető szerint az újabb migrációs nyomás azon múlik, hogy Törökország betartja-e az EU-val kötött egyezséget.

Az Európai Unió és Törökország két éve állapodott meg arról, hogy Ankara minden olyan embert visszafogad, aki jogellenesen lép az Európai Unió területére, az EU pedig több milliárd euróval segíti a Törökországban lévő többmilliónyi menekült ellátását, valamint minden illegálisan érkező, visszaküldött szíriai helyett befogad egy szíriai menedékkérőt Törökországból.

Jelenleg kizárólag azon múlik egy újabb migrációs hullám elindulása, vagy el nem indulása, hogy a törökök tartják-e az Európai Unióval kötött megállapodást, de a határunk, az Európai Unió déli, dél-keleti határa teljesen nyitott és védtelen. Ráadásul a migrációs nyomás növekedni fog Európán, tekintettel arra, hogy azok a nemzetközi viták, amik akár az ENSZ-ben, akár az EU-ban a migrációról zajlanak, azok mind sokkal inkább inspirálják a migrációs folyamatokat, semmint megállítanák - hangoztatta Szijjártó.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!