2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Újabb LMP-s elnökségi tagok mondtak le

Hír TV

2018. április 17., kedd 07:24, frissítve: kedd 13:40

Schmuck Erzsébet, Ungár Péter, Ferenczi István és Ábrahám Júlia is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról – mondta el az MTI-nek kedden Schmuck Erzsébet, hozzátéve: így előre hozott tisztújítást tarthat a párt.

A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják, közölte a politikus, rámutatva: így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.  

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás. 

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében – közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

Kedd délelőtt az LMP közölte: májusban jöhet legkorábban a tisztújítás. A párt fontosnak tartja, hogy minél előbb teljes tisztújításra kerülhessen sor. Ungár Péter, Schmuck Erzsébet, Ábrahám Júlia és Ferenczi István lépése azt a célt szolgálja, hogy a teljes tisztújítás már a legkorábbi időpontban, a párt május végi Kongresszusán megtörténhessen - írták. 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!