2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Újabb hamis adat egy földárverésen

2015. november 26., csütörtök 16:29, frissítve: péntek 12:55

Helyreigazítás

Az „Újabb hamis adat egy földárverésen” című, 2015.november 26-án megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy hamis adat szerepelt egy Baranya megyei földárverés hirdetményében. A valóság ezzel szemben az, hogy a hirdetmény elválaszthatatlan mellékletét képező táblázatban a jelenlegi bérlő neve és a hasznosított ingatlan esetén a szerződés lejártaként megjelölt időpont is a jogszabályoknak megfelelően került feltüntetésre.

Hamis adat szerepelt egy Baranya megyei földárverés hirdetményében. A földalap olyan céget adott meg bérlőnek 2036-ig, amelynek idén lejár a szerződése. Az új bérlő neve régóta ismert már, mégsem olvasható a hirdetményben.

A Szigetvári Hús Kft. több mint 3000 hektár állami földet bérelt. A cég bérleti szerződése idén lejár, a területek bérleti jogát másnak ítélték oda. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet árverési hirdetményen mégis az szerepel, hogy 2036-ig a Szigetvári Hús Kft. a földek haszonbérlője. A társaság egyik tulajdonosa, aki egyben Szigetvár független polgármestere, azt mondja, hogy a hirdetmény félrevezető.

„Ha úgy van kiírva, hogy velünk vannak szerződésben 2036-ig, az nem felel meg a valóságnak. Azért nem, mert nekünk ez év december 31-én lejár a szerződésünk” – fogalmazott Vass Péter.

Baranya megye kormánymegbízottja szerint ha a licitálók alaposabban utánanéznek, megtalálják, hogy ki az új haszonbérlő. „A nemzeti földalapi döntés pontosan elérhető, megismerhető bárki számára nyitottan. Talán annyit elmondhatok, hogy én is megnéztem a nemzeti földalap honlapját. 2014 februárjában lett kihirdetve erre és még több szentegáti területre is az eljárás során az új haszonbérlő jogi személy pontos neve” – mondta Horváth Zoltán.

A Szigetvári Hús Kft. által bérelt földekből több kalapács alá került már. A cég a földbérleti szabályok megváltoztatása miatt egyébként felszámolja szarvasmarhatelepét, és negyven-ötven ember elbocsát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!