2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Új eljárás a kaposvári gyilkosság ügyében

2015. április 22., szerda 11:20, frissítve: szerda 11:20

Harmadszor kell újrakezdeni egy három évvel ezelőtti kaposvári gyilkosság tárgyalását. A feltételezett elkövetőt első fokon eddig kétszer felmentették, a Pécsi Ítélőtábla azonban mindkétszer megsemmisítette az ítéletet és új eljárás lefolytatását rendelte el.

Az ügyészség szerint a vádlott 2012 májusában Kaposváron leszúrta idős szállásadónőjét. A 46 éves volt labdarúgót felmentették, de a Pécsi Ítélőtábla egy másik tanácsa a döntést hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el. A megismételt tárgyaláson ismét felmentő ítélet született. Az ügyészség azonban ismét ennek a hatályon kívül helyezését kérte. „A megismételt eljárásban lefolytatott bizonyítás eredményeként megállapított tényállás is megalapozatlan. Ami arra vezethető vissza, hogy a törvényszék bizonyítékokat értékelő tevékenysége sem a büntetőeljárás, sem pedig a logika szabályainak nem felel meg” – mondta Káli Katalin, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

Az ítélőtábla helyt adott az ügyészi indítványnak. Megítélésük szerint a rendelkezésre álló bizonyítékokat hiányosan és egyoldalúan értékelte, nem vizsgálta azok összhatását. A szakvéleményekkel kapcsolatban hasonlóan járt el. „Több, az ügy elbírálása szempontjából lényeges bizonyítékot az elsőfokú bíróság értékelés nélkül hagyott. Nem szólt róla az ítéletében, ebből adódik, hogy ezeket, amikről nem beszélt, nem is tudta összevetni az egyéb bizonyítékokkal, és ebből adódóan az indokolási kötelezettségének sem tett eleget olyan mértékben, hogy azt megalapozottá tette volna” – mondta Makai Lajos, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

Az ügy várhatóan ősszel harmadszor kezdődik újra. Ennek lefolytatására az ítélőtábla már nem a Kaposvári, hanem a Pécsi Törvényszéket jelölte ki.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!