2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tuzson: A szocialisták egy követ fújnak Gyurcsánnyal

2015. július 2., csütörtök 13:16

A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy kezdeményezze cége, az Altus Zrt. uniós szerződésének felbontását, és fizesse vissza a felvett pénzt.

Tuzson Bence, a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője emlékeztetett: az Országgyűlés kedden fogadta el a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló határozati javaslatot, hogy megvizsgáltassák a kormánnyal, ideiglenesen felfüggeszthető-e a DK állami támogatása. Tuzson Bence szerint azzal, hogy a szocialisták nemmel szavaztak a javaslatra, csak azt bizonyították, hogy Gyurcsány Ferenc és a tiltott pártfinanszírozás mellé álltak.

„Összenő, ami összetartozik: a szocialisták e tekintetben ugyanazt a követ fújják, mint a Demokratikus Koalíció, mint Gyurcsány Ferenc. Nem értjük azonban a Jobbik magatartását, hiszen a 24 tartózkodó szavazat egy enyhe nemet jelent, azaz ők sem szavazták meg ezt a határozati javaslatot. Ezért kérdezzük a Jobbikot, mi a rejtegetnivalójuk, miért nem támogatják azt, hogy Európában egy tisztességes szerződési gyakorlat alakuljon ki, hogy ne valósuljon meg Európa-szerte bújtatott pártfinanszírozás. És felül is lehessen vizsgálni azt a kérdést, amikor valaki ilyen pénzösszeget kap” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!