2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Tüntetők fogadták Orbán Viktorékat

2017. március 3., péntek 12:11, frissítve: péntek 16:29

Devizahitelesek zavarták meg a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ új épületének átadását – a tüntetőket rendőrsorfallal zárták el az eseménytől. Az ünnepségen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, Lázár János kancelláriaminiszter és Polt Péter legfőbb ügyész, valamint az Országos Bírósági Hivatal és a Kúria elnöke is. A miniszterelnök arról beszélt, hogy az elmúlt években folyamatosan nő a főváros környéki települések súlya, ami új kihívásokat jelent a városvezetőknek.

Devizahiteles károsultak zavarták meg a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ új épületének átadását. Az eseményt védő biztonsági őrök felszólítására sem hagyták el a helyszínt.

„Alvilági seggfejekkel őrizteti magát a miniszterelnök úr? Hát a kommunisták meg a Horthy nem kapott ekkora propagandát meg ekkora ünnepséget. Hát mit képzelnek már ebbe az országba?” – háborgott egy demonstráló.

Az esemény kezdetén rendőrsorfal állt a tüntetők és a meghívott vendégek közé, miután a hangoskodók megígérték, hogy csak tábláik felemelésével tüntetnek az állami vezetők beszédei alatt.

A miniszterelnök átadóbeszédében arról beszélt: az önkormányzatoknak meg kell küzdeniük azzal a kihívással, hogy a főváros környékén található települések súlya, ezzel párthuzamosan pedig a lakossága is érezhetően növekszik.

„Szigetszentmiklós mára kinőtte régi intézményeit. S akár egy lakli kamaszgyerek egyszerre nőtte ki mindet. A járási hivatalt éppúgy, mint a bíróság, az ügyészség és a rendőrség épületét. A város önerőből nem tudott megfelelő választ adni erre a kihívásra. Központi, kormányzati segítségre volt szükség” – mondta a kormányfő.

2010-től az olcsóbb, gyorsabb és egyszerűbb államigazgatásért dolgoznak, mondta el a kancelláriaminiszter. Lázár János szerint a helyzet az első kormányablakok átadása után látványosan javult.

„Akkor 29 kormányablakban 29-féle ügyet lehetett elintézni. hatévnyi munka után arról számolhatok be, hogy Navracsics Tibor vezetésével, majd Kovács Zoltán államtitkár úr irányításával ma már a 270. kormányablakot adjuk át itt, Szigetszentmiklóson, ahol a 29 ügyhöz képest ma 1546-féle ügyet tudnak elintézni a szigetszentmiklósiak és a környékbeliek” – hangsúlyozta a miniszter.

Az országos rendőrfőkapitány szerint folyamatosan javul a rendőrök megítélése az országban. Papp Károly megajándékozta az új épületbe költöző kapitányságot.

„A rendőrkapitányság feladatellátás színvonalának további javítása érdekében a rendőrkapitányság vezetőinek jelképesen egy autókulcs átadásával a mai napon kettő darab szolgálati gépkocsi és tíz darab szolgálati kézi rádiót kívánok átnyújtani” – mondta Papp Károly.

A legfőbb ügyész szerint régi adósságot törlesztenek az épület átadásával. „Itt most egy új igazságszolgáltatási cetrum is létrejön. Egy olyan helyen, ahol korábban bíróság, illetve ügyészség nem működött. Nagyon régi adósságot törlesztünk, amikor az igazságszolgáltatást ide hozzuk” – fogalmazott Polt Péter.

Az állami vezetők bejárása alatt a meghívott vendégeket nem engedték be az épületbe, így közel fél órán keresztül hallgatták a tüntetőket az igazgatási központ bejáratánál.

Az új igazgatási központ 4,4 milliárd forintos állami forrásból valósult meg. A kivitelezést egy kormányközeli cég végezte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!