2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tudtán kívül több ismeretlen pártot is ajánlott a szocialista jelölt

Hír TV

2018. március 6., kedd 08:36, frissítve: kedd 09:13

Tudtán kívül négy, eddig ismeretlen pártot is ajánlott Füvesi Sándor, az MSZP orosházi országgyűlési képviselőjelöltje. A politikus akkor jött rá, hogy visszaéltek a nevével és az aláírásával, amikor kikérte az adatait az ajánlás-ellenőrző rendszerből. Füvesi Sándor szerint egyértelmű, hogy közokirat-hamisítás és választási csalás történt Orosházán.

Az MSZP-s választási bizottsági delegált hívta Füvesi Sándort azzal, hogy négy, eddig ismeretlen párt képviselőjelöltjét is ajánlotta a hivatalos papírok szerint. A politikus feljelentést tesz.

„Bementem a választási irodába, hivatalosan kikértem, hogy milyen képviselőjelölteket ajánlottam – én tudtam, hogy egyiket sem –, és a legnagyobb megdöbbenésemre egy olyan igazolást kaptam, amely azt tartalmazza, hogy négy képviselőjelölt esetében is az én aláírásom, ajánlásom szerepel, ami nyilvánvalóan hamis. Ezért a szükséges intézkedéseket, magyarán a feljelentést meg fogom tenni. Ezenkívül pedig minden olyan esetben fellebbezéssel éltünk a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd részéről, ahol felmerül a választási csalás gyanúja” – nyilatkozta a szocialista országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki delegáltak hiába kérték a választási bizottságot, hogy ne vegyék nyilvántartásba a gyanús aláírásokat leadó pártok jelöltjeit, a bizottság a fideszes taggal együtt több esetben is megszavazta a nyilvántartásba vételt.

„Aki egyetért azzal, hogy a Kell az Összefogás Pártot, a jelölt neve Balogh Menyhértné, a bizottság nyilvántartásba vegye, akkor az kézfeltartással szavazzon. Egy, kettő, három, négy. Ellenszavazat? Ketten. Akkor megállapítom, hogy a bizottság négy igen és kettő nem szavazat ellenében a Kell az Összefogás Pártot nyilvántartásba vette” – fogalmazott az előző napi ülésen Domonkos István elnök.

Megfigyelőként vett részt a választási bizottság ülésén Szabó Ervin jobbikos képviselőjelölt. „Az ellenzék képviselői, tehát az általunk delegált és a baloldal, az MSZP által delegált személyek igyekeztek volna azt elérni, hogy a bizottság a törvényi lehetőségeit teljeskörűen használja ki, és a felmerülő, eléggé aggályos körülményeket próbálja meg tisztázni. Sajnos ebben a bizottság, a Fidesz delegáltjait is beleértve, nem volt partner, sorozatosan leszavazta” – nyilatkozta az ülést követően a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

A Békés megyei 4-es számú választókerületben, amely a fideszes Simonka György körzete, a határidőig 38-an adták le a képviselő-jelöltséghez szükséges 500 aláírást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!