2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Trianonra emlékeznek

Hír TV

2018. június 4., hétfő 07:26, frissítve: hétfő 14:21

A trianoni békediktátum aláírásának 98. évfordulóján kezdte meg az érdemi munkát az áprilisban megválasztott új Országgyűlés. A napirend elfogadása előtt a képviselők megemlékeztek június 4-ről, amelyet 2010-ben az akkori parlament a nemzeti összetartozás napjává minősített. Kövér László házelnök párhuzamot vont napjaink és a csaknem száz évvel ezelőtti események között is.

Európa nem a nemzeti érdekek és értékek felszámolásával, hanem csak azok harmonizálása révén tud talpon maradni a világhatalmi küzdelmekbe. Mi magyarok, az első világháború legnagyobb vesztesei, 98 esztendő után ugyanazt kívánjuk az egykori győzteseknek, mint önmagunknak. Józan nemzeti öntudatot és cselekvőképes nemzeti államot – hangoztatta Kövér.

Az Országgyűlés 2010-ben nyilvánította az évfordulót a nemzeti összetartozás napjává.

A magyar nemzet, mint az ezer éves fa

A parlamentben emlékkoncerttel nyitották a megemlékezéssorozatot. Az esemény előtt az Országgyűlés háznagya egy ezeréves fához hasonlította a magyar nemzetet, de kitért a bevándorlásra is.

Mátrai Márta szerint a magyarok nem akarják elhagyni gyökereiket, ellenben más népekkel, akiknek ez már nem olyan fontos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!