2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Tranzitzónákat alakítanak ki a budapesti pályaudvaroknál

2015. augusztus 5., szerda 13:22, frissítve: szerda 15:06

Tranzitzónákat alakítanak ki a három fővárosi pályaudvar melletti közterületeken – jelentette be a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője.

A megbeszélésen részt vettek azok az önkéntes segítők, civil és karitatív szervezetek, akik a zónákban a menekültek ellátásában segédkeznek majd, illetve azok az állami és fővárosi szervek is, amelyek megszervezik a migránsok továbbutaztatását a befogadóállomások felé. Az egyeztetésre a Budapesti Polgárőr Szövetséget is meghívták, amelynek feladata az lesz, hogy figyelő-jelző szolgálatot szervezzen a zónák környékére.

„Ennek az egyeztetésnek az volt a célja, hogy a legkisebb városi terheléssel, a leghatékonyabb együttműködéssel a leggyorsabban átsegítse Budapesten a migránstömegeket. Ennek érdekében tranzitáló területek kijelölésével, egyfajta jószolgálati szerep betöltésével, az önkéntesek fenti célokra irányuló segítő tevékenységét támogatva szervezetté szeretnénk tenni a továbbutazásukat a befogadóállomások felé” – fogalmazott Pető György.

Politikai egyeztetést kezdeményez az LMP a Városháza által bejelentett intézkedésekről. A párt fővárosi politikusa a Hír TV-nek azt mondta a javaslatról: még a szeptemberi fővárosi közgyűlés előtt tárgyalni kell. Csárdi Antal hozzátette, a javaslatokat megkésettnek és kevésnek tartja. „Az első feladat, hogy megismerjük azt a tervet amit Pető úrék elkészítettek, és ezután egy a teljes politikai spektrumot lefedő egyeztetést kell tartani, és ebből nem hagynám ki a Fideszt sem” – fogalmazott az LMP fővárosi képviselője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!