2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Trafikosgyilkosság: Lázár felelősségét firtatták

,

2015. május 4., hétfő 13:11, frissítve: kedd 07:14

Lázár János felelősségét firtatta a kaposvári trafikos gyilkossággal összefüggésben Harangozó Tamás. A szocialista politikus napirend előtt felszólalásában azt mondta, a Fidesz csak azért vetette fel a halálbüntetés kérdését, hogy elkenjék felelősségüket a két héttel ezelőtti gyilkossággal kapcsolatban. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára demagógnak nevezte a szocialista politikus szavait.

„Kormánypárti képviselőtársaim, Önök úgy viselkednek ebben az ügyben, mint patkányok a süllyedő hajón, ahelyett hogy vállalnák a felelősséget a történtekért és változtatnának, most bedobják a halálbüntetés ordas gumicsontját, hogy gyűlölködjön a magyar – addig sem Önökkel foglalkoznak” – fejtette ki a trafikosgyilkosság kapcsán Harangozó Tamás a parlamentben. A szocialista képviselő szerint a szabályozás korrupt, nem veszi figyelembe a piaci és a biztonsági szempontokat sem. Az MSZP a jogszabály visszavonására szólította fel Lázár Jánost.

„Ez a trafikkoncesszió nem szólt másról, minthogy Lázár János darabra és kilóra megvegye a Fidesz helyi vezetőit, kongresszusi küldötteit, hogy előkészítse saját, párton belüli hatalomra jutását” – tette hozzá a képviselő.

„Szégyellje magát, tisztelt képviselő úr, az, amit ma ön itt előadott, gyalázat!” – reagált a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. L. Simon László a politikai demagógia gyalázatos példájának nevezte Harangozó Gábor felszólalását. Szerinte az ellenzéknek nem fog sikerülni éket verni Lázár János és Orbán Viktor közé.

„Ön arról beszél, hogy Lázár János Orbán Viktor megbuktatása után lesz a következő miniszterelnök, ez lehet, ha az Önök vágya, de meg kell, hogy Önöket nyugtassam, hogy a Fidesz egységes, a Fidesz–KDNP szövetsége töretlen, és a kormány kellő erővel végzi a munkáját és fogja a következő három évben is végezni a munkáját” – fogalmazott az államtitkár.

L. Simon László hozzátette: osztoznak a meggyilkolt trafikos lány családja fájdalmában, és mindent megtesznek azért, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!