2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 03:00

Továbbra is tagad Szabó Zsolt

Hír TV

2018. március 26., hétfő 18:45, frissítve: hétfő 19:21

Már az ügyészség asztalán hever a feljelentés az offshore-gyanúba keveredett fideszes államtitkár ügyében, a nyomozás azonban egyelőre nem indult el. A Magyar Nemzet pénteken írta meg, hogy Szabó Zsolt és felesége 1,2 milliárd forintot tart egy Belize-i offshore cég számláján. Az államtitkárt is kérdeztük ma az ügyről, de ő továbbra is tagad. Közben a Jobbik újabb gyanús ügyet hozott nyilvánosságra a kormánypárti politikusról.

Nemzeti színű szalag helyett egy nemzeti színű molinóval ünnepelte Szabó Zsolt államtitkár a Hatvant és Salgótarjánt összekötő 21-es út újabb szakaszának átadását. A 6 és fél kilométeres útszakasz 8 és fél milliárd forintba került, ennek 45%-át az unió állta.

– A munkaalapú társadalomban hiszünk, és nincs annál csodálatosabb dolog, mint amikor egy munka elvégzésre kerül és az eredményét magunk előtt láthatjuk – mondta Szabó Zsolt.

Az államtitkárt, aki a térség országgyűlési képviselője is, a Magyar Nemzet által bemutatott offshore-ügyéről is kérdeztük az eseményen: a lap szerint 1,2 milliárd van egy adóparadicsomban bejegyzett cég számláján, amelynek Szabó az igazgatója. A fideszes politikus korábbi közleményét emlegette, amelyben tagadta a lap által bemutatottakat.

– Ugye ön azt állította, hogy ez hazugság, de itt van a kezemben a dokumentum, itt az van, hogy 4 millió dollár, és az ön neve van rajta ezen a dokumentumon, illetve egy hivatalos pecsét.
– Örülök neki, a hazugságot, ha osztják hatodjára, akkor a matematika törvényei szerint akkor is hazugság marad.
– De mi a véleménye erről a dokumentumról, ezt látta már?
– Olvassák el a posztot!

Délután a Jobbik hatvani képviselőjelöltje újabb gyanús üggyel állt elő Szabó Zsolt családjával kapcsolatban. A kormány egy múlt heti határozatban döntött a hatvani sportkomplexum megépítéséről, csakhogy Sneider Tamás szerint még Szabó Zsolt polgármestersége idején az önkormányzat a már 2010-ben kijelölt telek helyett egy másik telket választott a létesítmény helyéül.

– Ugyanazon a napon, amikor az önkormányzat a polgármester úr irányításával megvásárolta ezt a területet, a polgármester úr családja is bevásárolt ugyanezen a területen – mondta a képviselőjelölt.

Sneider Tamás szerint ingatlanpanama történt, és a kormányhatározatot jegyző miniszterelnök felelőssége is felmerül.

– Mindezeknek a tükrében hogyan történhetett az, és kapott-e Orbán Viktor bármilyen pénzösszeget, bármilyen pénzbeli vagy természetbeli támogatást azért cserébe, hogy Szabó Zsolt területei felértékelődjenek? – tette hozzá a képviselőjelölt.

Sneider Tamás szerint a hivatali visszaélés gyanúja is felmerülhet az ügyben. Szabó Zsolt esetleges offshore-ozása viszont már az ügyészség előtt van, arról még nem döntöttek, hogy indul-e nyomozás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!