2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Tovább emelkednek a lakásárak Budapesten

Hír TV

2018. június 6., szerda 22:19, frissítve: szerda 22:32

Tovább drágulnak a lakások a fővárosban, bár koránt sem akkora mértékben, mint az elmúlt években - állítják szakértők. A legnagyobb nyertesek a panel-tulajdonosok és a lakópark-építtetők lehetnek. A befektetők rohama ugyan már alábbhagyott, de az alacsony kamat miatt továbbra is vonzó befektetési forma az ingatlanpiac.

Újabb húzóágazatot talált a kormányközeli Figyelő főszerkesztője. Schmidt Mária lapjának főszerkesztője ezúttal nem soros ügynökökről, hanem az öt éve szárnyaló ingatlanpiacról fejtette ki véleményét. Az eseményre meghívták az oktatási államtitkárból innovációs miniszterré előlépett Palkovics Lászlót is, aki az alkalmat kihasználva a konferencia témája helyett újdonsült minisztériumát mutatta be.

„Ebbe akik eljöttek megtalálják azt a részt, ahol az általuk képviselt ingatlanpiaci tevékenység tud kapcsolódni. Megint csak azért hívjuk innovációs minisztériumnak, mert azt tekintjük feladatunknak, hogy olyan környezetet teremtsünk ahova úgy megoldásokkal, mint ötletekkel lehessen kapcsolódni” – jelentette ki a miniszter.

Megtorpant az elmúlt években tapasztalt rohamos lakásár-növekedés - mondta el a Hír TV által megkérdezett szakértő. Bolgh László szerint ugyanakkor a többség szerint még mindig jó befektetés a lakásvásárlás.

„A befektetők részaránya csökken az ingatlanvásárlók közül. de nem lehet azt mondani általánosságban, hogy kevesebben vásárolnának befektetési céllal ingatlant. Ennek egyrészt az is az oka, hogy még mindig nagyon alacsony a jegybanki alapkamat, emiatt az egyéb befektetések hozama elmarad még az ingatlanpiaci befektetésekétől, ráadásul - például a rövid távú lakáskiadás nagyon sok helyen szabályozták az egyes kerületek önkormányzatai - és már sokkal nehezebben lehet ezt a tevékenységet folytatni” – fogalmazott.

A válság miatt több tízezer lakás nem épült meg, így ezekre most óriási az igény - mondta el a Balla Ingatlan tulajdonosa. Az új építésű lakások mellett a korábban lesajnált panelok piaca pörög.

 „A panellakások a nyertesi az elmúlt évek ingatlanár robbanásának, tekintettel arra, hogy a legnagyobb növekedést itt éreztük. ennek a részben az oka az, hogy ezek voltak a legkönnyebben elérhető ingatlanok, hiszen a legalacsonyabb áron voltak ezek hozzáférhetőek, másrészt viszont ezekben az ingatlanokban vagy egy teljes homlokzati hőszigetelés, de legalább a megújulás a fűtésrendszernek megtörtént és ez máris kedvezőbbé tette ezeket” – ismertette Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa.

A panelházak megújítását 20-25 év alatt valósítaná meg a kormányzat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!