2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szabad Európa 11:00

Tóth: Az NVI megbukott, fennáll a csalás gyanúja

Hír TV

2018. április 10., kedd 08:24, frissítve: kedd 13:26

Nem zárja ki a csalást a választási szakértő, ezért ha az ellenzéki pártok nem mozdulnak, kikéri a szavazatok ellenőrzését.

Tóth Zoltán gyanúsnak találja az informatikai rendszer összeomlását, a részvételi adatok urnazárás előtti hirtelen visszacsökkenését és az órákig tartó hírzárlatot is, ugyanis semmi olyan előírás nincs, hogy az utolsó szavazat leadásáig kell várni az eredmények közlésére.

A szakember Egyenesen című műsorunkban hozzátette: szakmai szempontból a Nemzeti Választási Iroda megbukott, ezért a szervezet elnökének, Pálffy Ilonának milliós bónusz helyett le kellene mondania.

– Olyan helyeken, ahol már aznap délelőtt összeomlott az informatikai rendszer, és erre a választási iroda vezetője csak azt tudta mondani, hogy hát, ő nem informatikus, ő nem tudja, hogy miért van ez, tehát ott sok reményünk ne legyen. Tehát vagy az informatikusok vezénylik ezt a Nemzeti Választási Irodát, vagy a választási iroda vezetője alkalmatlan a feladatellátásra, mert nem lát rá ezekre a folyamatokra.

– Na, de akkor a 68 és a 66 százalék között mennyi ember lehet körülbelül?

– Hát 2,5%, azért az eléggé szép mennyiség, tehát az 125 ezer is lehet.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Az esetleges választási visszaélések ügyében kerestük a Nemzeti Választási Iroda elnökét is, de Pálffy Ilona nem kívánt reagálni sem szóban, sem írásban Tóth Zoltán állításaira.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!