2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Toroczkaiék fehér Magyarországot akarnak – zászlót bontott a Mi Hazánk

Hír TV

2018. június 23., szombat 18:44, frissítve: szombat 22:18

Fehér Magyarországban gondolkodik a jobbikos szakadárok vezetője. Toroczkai László radikális mozgalma a déli határon bontott zászló, és hamarosan párttá alakul. Az alakulatnak választások nélkül is lesz képviselete a parlamentben Dúró Dóra révén.

Nagyjából ezren gyűltek össze a Mi Hazánk Mozgalom alakuló rendezvényén Ásotthalom határában. Toroczkai László beszédében többek között nemzeti sorfordító kérdések között említette egymillió magyar kivándorlását, a bevándorló munkaerőért könyörgő nagytőkéseket és a cigányság növekvő számát is.

„Föltette-e egyetlen egy párt vagy pártelnök nekik az elmúlt évtizedekben azt a kérdést, hogy ti, akik az olcsó munkaerőből hatalmas profitra tettetek szert, vajon mit tettetek azért, hogy több magyar, több gyermek születhessen a Kárpát-medencében, vagy hogy több magyar maradhasson itthon, és találhassa meg itthon a számításait. De ha már a népesedési helyzet: akkor a népesedéshez hozzátartozik az is, hogy ugyanez a felmérés mutatja, hogy miközben a magyarság százezres számban tűnik el a hazából, a cigányság száma 400 ezerről 876 ezer főre nőtt” – fogalmazott Toroczkai László.

 

A zászlóbontók a magyarság problémáira várnak megoldást az új mozgalomtól. Egyikük szerint a Jobbik letért a magyarság képviseletének útjáról. „Valójában én arról álmodozom, hogy legyen egy olyan mozgalom, ami gyakorlatilag a magyarság aktuális problémáit a mindennapokban is megoldja. Legyen egy olyan lehetőség, ahol bárki tehet a magyarságért, tehet a nemzetért. És nem elég, hogy párttá válik a Mi Hazánk Mozgalom, millió probléma van, amit nekünk magunknak kell megoldani” – fogalmazott egy hölgy.

Az elmúlt napokban több jobbikos polgármester és párttag is csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz. A Csongrád megyei Végegyháza polgármestere a jobbikos pártvezetés és a tagság közötti párbeszédet és a támogatást hiányolta. „Nagyon sajnálatos, hogy ez a párt ilyen arcátlan lett, és már a választási kampányban is azt éreztem, hogy egy színtelen-szagtalan pártról van szó, aminek nincs mondanivalója” – nyilatkozta Vajda Norbert polgármester.

 

Toroczkai László azt ígérte, őszintébben és nyíltabban politizálnak majd, mint a Jobbik. Bejelentette: jövőre már pártként indulnak az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon.

A Jobbik közben közleményt adott ki, amelyben figyelmezteti tagjait, hogy aki kilépett a pártból, annak vissza kell adnia a mandátumát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!