2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tóbiás: Európának új Horn Gyula kell

2015. június 13., szombat 20:30, frissítve: vasárnap 10:55

A munkanélküliség csökkentéséről, a szélsőségek visszaszorításáról és a demokrácia megerősítéséről fogadott el határozatot az Európai Szocialisták Pártja a budapesti kongresszuson. A küldöttek a társadalmi befogadás mellett tették le voksukat.

Európának új Horn Gyula kell – üzente az Európai Szocialisták Pártjának budapesti kongresszusán az MSZP elnöke. A baloldali politikusok arra kerestek megoldást, hogy miként kerülhetnek vissza a hatalomba a következő választáson. „Mi Európában veletek vagyunk otthon. Orbán Viktornak ezért az érzésért Kazahsztánba kell utaznia” – mondta Tóbiás.

Korábban a pártelnök arról beszélt, hogy a szocialisták közös hitvallása, hogy minden ember egyenlő. Bővebben>>>

Tóbiás József megköszönte, hogy a héten az Európai Parlament határozatban ítélte el a magyar kormányt a bevándorlásról rendezett nemzeti konzultáció miatt. Az MSZP választmányi elnöke, Botka László is érintette a nemzeti konzultációt, amikor arról beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlókban találta meg az aktuális ellenséget. „Egész Európában három trend van, ami veszély a demokráciára. Az erősödő szélsőségek, a populizmus és az illiberális állam, ami nem más, mint hogy néhány politikus – köztük a magyar miniszterelnök – keleti tekintélyelvű országirányítást képzel el az európai alapelvek helyett” – fogalmazott Botka László.

A szocialisták a legtöbb uniós tagállamban és az Európai Parlamentben is ellenzékben vannak. A svéd miniszterelnök példaértékűnek tartja a Magyar Szocialista Párt megújulását. Dicsérte az MSZP-t a holland pártelnök is, bár beszédében összekeverte az MSZP-t és kommunista elődpártját, az MSZMP-t. „Itt, Magyarországon az Orbán-kormány napról napra bizonyítja, milyen sebezhetők az értékek, amelyeket képviselünk és milyen könnyű figyelmen kívül hagyni bennünket. Ezért kitartunk az MSZMP és Tóbiás elnök úr mellett, akik naponta megküzdenek az európai alapértékekért és ezért tapsot érdemelnek” – mondta Diederik Samsom.


A kongresszuson a román miniszterelnök részvételéről is pletykáltak, de ő nem jött el. Victor Pontát a héten gyanúsította meg a román korrupcióellenes ügyészség. Az európai szocialisták újraválasztott bolgár elnöke azt mondta: kiállnak Ponta mellett. Szergej Sztanisev egyébként három éve egy hasonló rendőrségi nyomozás után mondott le a miniszterelnöki tisztségről, és utána lett az európai szervezet vezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!