2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Több tucat cég volt bejegyezve az új fejlesztési miniszter lakásába

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 10:12, frissítve: csütörtök 21:37

Százmilliós adó-hátralékkal eltűnt cégek működtek az új fejlesztési miniszter rózsadombi lakásán – írja a g7.hu. A portál szerint 2010 óta 60 különböző cég volt bejelentve Bártfai-Mager Andrea rózsadombi lakásába. Ezek többsége vagy megszűnt vagy azóta elköltözött. A portál úgy tudja: a vállalatok nagy része kötődött a különböző afrikai kormányprojektekben feltűnő Balogh Sándorhoz, aki – a többi között – a Budapest–Bamako Rally egyik főszervezője is. Balogh jelentős céghálót fog össze, a hozzá kötődő cégek pedig jellemzően felszámolással vagy kényszertörléssel tűntek el. A portál szerint Balogh Sándor volt a vizes vb-t szervező cég gazdasági igazgatója, és ezáltal közeli munkatársa az eddigi fejlesztési miniszter, Seszták Miklósnak.

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint Orbán Viktor következetességét mutatja, hogy olyan emberre bízza a nemzeti vagyon kezelését, akinek nagy tapasztalata van a vagyonok és cégek eltüntetésében. Varjú László kifejtette: pártja tiltakozik Bártfai-Mager Andrea kinevezése ellen.

„Újra és újra elmondjuk, hogy olyan ember nem lehet a nemzeti vagyonért felelős, aki alapvetően cégtemetővel, cégeltüntetéssel foglalkozik. Ráadásul ma már azt is tudjuk, hogy ezek a cégek több százmillió forintos adótartozást hagynak maguk mögött. Nevesített módon a legnagyobb adótartozók közé tartoznak, akikről itt most éppen szót ejtünk” – mondta az ellenzéki politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!