2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Több száz milliárdos pluszt jósol a Párbeszéd programja

Hír TV

2017. október 27., péntek 08:44, frissítve: péntek 15:15

200-300 milliárd folyna be a költségvetésbe a Párbeszéd most bemutatott alapjövedelem-programjából.

Erről a párt szóvivője beszélt a Hír TV reggeli műsorában.

Tordai Bence azt mondta, Zuglóban már bevált a program, országosan pedig a három hónapos próbaidő után lehetne bevezetni az új rendszert. Hozzátette, terveik szerint az alapjövedelem mellett a kisebb támogatások eltűnnének, így például a családi pótlék sem maradna meg.

A Párbeszéd programjában havi 60 ezer forintos alapjövedelmet adna mindenkinek, az alapnyugdíjat 90 ezer, a nettó minimálbért pedig 150 ezer forintra növelné.

Ha átcsoportosítjuk a pénzeket, és nem a leggazdagabbak kapnák, hiszen ma egy olyan újraelosztási rendszer van, hogy a gazdagabbak többet kapnak, mint szegényebbek, szóval ha a gazdagabbak kapják, akkor beruházásra, megtakarításra, külföldi nyaralásra és hasonlókra fordítják, a szegények elköltik a teljes pénzt, és itthon költik el, hazai termékekre költik el. Van egy jól modellezhető hatása, hogy mennyivel növelné a költségvetési bevételeket: csak attól, hogy átcsoportosítjuk némiképp a jövedelmeket, 200-300 milliárddal több folyna be az áfaágon keresztül, és a jövedéki adón keresztül is többletbevételekre számítunk – mondta a szóvivő.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!