2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Több ezer ember marad áram nélkül a vihar miatt

Hír TV

2018. június 13., szerda 08:46, frissítve: szerda 18:15

Négy megyében, több tízezer ember maradt áram nélkül a tegnap esti vihar után. Pár óra alatt 40 milliméter eső hullott. Éjjel főként Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megyében volt szükség a tűzoltók munkájára. Főként kidőlt fák, letört ágak miatt riasztották őket. Kaposfőn pedig villámcsapás miatt kellett tizenöt általános iskolás gyereket kórházba szállítani.

Bács megyében több, mint nyolcvan helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.Még mindig közel 4000 háztartás van áram nélkül a vihar miatt a Dél-Alföldön. A 100 kilométer/órát is meghaladó szél faágakat szakított le, fákat csavart ki és villanyoszlopokat is kidöntött. Szrda éjjel és hajnalban 90 ezer háztartásban nem volt áram, a szakemberek azóta is a szolgáltatás helyreállításán dolgoznak.

Kecskeméten kidőlt fák veszélyeztették a forgalmat, az egyik fa egy parkoló autóra dőlt, senki nem sérült meg.

Nagyecseden az iskola közelében a hirtelen feltámadt erős szél kiborította a fát amelyik megrongálta a villanyvezetéket. A leszakadt vezeték helyreállításáig a környéken mintegy 60 házban nem lesz áram. A közeli településen Tiborszállásnál már az odavezető úton levert falevelek kidőlt fák voltak,a településen a Dózsa utcában két házon a palatetőt rongálta meg a jég. A házon még az ablakot is beverte a jég és szinte az össze meggytermést leverte a fákról és a kukoricát is teljesen tönkretette.

A kaposfői általános iskolából 15 gyereket kellett kórházba vinni 24 órás megfigyelésret. Épp számítástechnika óra volt, amikor a villám az iskola melletti kémény villámhárítójába csapott. Valószínű, hogy áthúzhatott, mert a diákok rögtön utána végtag zsibbadásra panaszkodtak.

Összesen négy megyében, több tízezer ember maradt áram nélkül a tegnap esti vihar után. Pár óra alatt 40 milliméter eső hullott. Éjjel főként Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megyében volt szükség a tűzoltók munkájára.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön még lehetnek zivatarok az Alföldön és az Északi-középhegységnél, akár 80 kilométeres széllökésekre is lehet számítani, valamint rövid idő alatt akár 30 mm csapadék is hullhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!