2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Tizennégy év fegyházra ítélték a csepeli pedofil tanárt első fokon

Hír TV

2017. december 12., kedd 15:09, frissítve: kedd 17:30

B. Tamás Csepelen, egy hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó alapítványi szakiskolában volt testnevelőtanár. A férfi éveken át követett el szexuális bűncselekményeket a diákjaival szemben a vád szerint. B. Tamás három éve előzetes letartóztatásban ül.

„A bíróság halmazati büntetésül tizennégy évi szabadságvesztésre, a gyermeknevelői, felügyelői, gondozási és ápolási foglalkozástól végleges hatályú, mellékbüntetésül tízévi közügyektől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmada letöltését követő napon bocsájtható feltételes szabadlábra” – mondta ki az ítéletet Kalina József bíró.

A vádlottnak közel negyven áldozata volt.

„Az iskola tornatermébe elpakolni segíteni hívta a sértettet, majd a segítség fejében orálisan kielégítette, kézzel is. A szertárban ismét együtt voltak, itt fogdosni kezdte, majd a szájába vette, és orálisan kielégítette” – ismertette az egyik esetet a bíró.

B. Tamás és védője felmentésért, az ügyészség pedig súlyosításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A csepeli iskola közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy az áldozatokat hozzáértő, tapasztalt szakemberek segítségével rehabilitálják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!