2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Tíz lopott kocsi került haza az új módszer révén

2015. június 3., szerda 17:48, frissítve: szerda 18:29

Tíz ellopott kocsit adott vissza jogos tulajdonosának a rendőrség Vácott. Országszerte egyébként több száz gépkocsit foglaltak le az elmúlt időszakban, miután bevezették azt a módszert, hogy az orgazdákra csapnak le először, majd rajtuk keresztül jutnak el a tolvajokhoz.

Több tolvajbanda zsákmánya volt az a tíz autó, amik most visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz. A rendőrök az orgazdára csaptak le, a járműveket nála foglalták le. Egy év alatt országszerte kétszáz lopott kocsit találtak meg.

– Az ilyen gépjárműveknek az alvázszáma már meg van hamisítva. A járműben lévő egyéb azonosítókat, különböző gyári vevőszolgálati matricákat hamisra cserélik… Komoly szakértői háttérmunka kell ahhoz, hogy a gépjárművet az eredeti azonosítójával beazonosítsuk – nyilatkozta Némedi Gábor, az ORFK rendőr ezredese.

Éppen ezért a tulajdonosoknak egy évig is várniuk kell, hogy visszakaphassák autójukat. „Nem tudom, hogy most a kocsi milyen állapotban van, ezért is szeretném egy szakszervizbe elvinni és átnézetni. Ugyanis nekem volt rajta casco biztosítás, tehát nekem fizetett a biztosító, és innentől kezdve át kell nézetnem, és hogyha a kocsi nincs olyan állapotban, akkor a fizetett összegből veszek egy másik autót, hogy ha nincsen komolyabb probléma, akkor viszont továbbra is szeretném használni” – mondta Nagy Levente, a károsultak egyike.

A  rendőrök jelenleg is tizenhárom olyan gyanúsított ellen nyomoznak, akik több száz autót lovasíthattak meg. Akcióik egyébként, úgy tűnik, eredményesek, a statisztikák szerint ugyanis Pest megyében a korábbi 4-10 helyett már csak napi egy autót lopnak el.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!