2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Titok, mennyiért fuvaroznak a vizes vb-n

2017. június 27., kedd 15:51

138 járművel segíti a vendégek szállítását a vizes vb idején a Porsche Hungaria, azt azonban nem tudni, mennyiért. A vizes vb költségvetése már 103 milliárd forintnál jár, holott az eredetileg tervezett összeg 14 milliárd forint volt.

Már startra készen sorakoznak azok a felső kategóriás Audik, amelyek a két és fél hét múlva kezdődő vizes vb-n a FINA vezetőségének és a VIP-vendégeknek a szállítását szolgálják. A 138 autót a Porsche Hungaria biztosítja, azt azonban nem árulják el, mennyiért.

„Nem ez a lényege az egész rendszernek. A 138 autó  tulajdonképpen a teljesítők jóvoltából került a forgalomba helyezés környékéről, mi is kölcsönkaptuk az elkövetkezendő egy hónapra, de ennek a pénzügyi vonatkozásai szerintem most nem lényegesek” – hárította a vonatkozó kérdést Vérten Sándor, a vállalat kommunikációs igazgatója.

 

Közvetlen járat a Deák és a Liszt Ferenc repülőtér között

Nem csak a VIP-vendégeknek, a szurkolóknak is könnyebb lesz a mozgásuk a világbajnokság alatt – legalábbis a Deák tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között  a BKK expressz buszára alig 900 forintba kerül majd a jegy.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra szerint  2017-ben Budapesten kell hogy legyen közvetlen járat a belváros és a repülőtér között, „úgyhogy ez július 8-tól meg is fog hál' istennek valósulni, ez egy a reptéri menetrendhez, a repülőjáratokhoz igazított járat lesz, tehát egészen kora hajnaltól késő éjszakáig fognak közlekedni félóránként az alacsonypadlós, klimatizált és egyébként egyedi arculatú buszok” – mondta a főpolgármester-helyettes.

Közben a vizes vb tovább drágult. Röviddel a megnyitó előtt vettek alkatrészeket a Duna Arénába az uniós Közbeszerzési Értesítő szerint. 197 millió forintért érkeznek lámpatestek, tűzjelzők, kábelek és szaniterek a bő 43 milliárd forintból felépült uszodába. A nyilvánosságra hozott szerződések szerint a vizes vb költségei  már meghaladták a 103 milliárd forintot, a végösszeg pedig elérheti a 150 milliárdot.

 

A Fidesz nem enged vizsgálódni

Az LMP azonban hiába kezdeményezte vizsgálóbizottság felállítását a drágulás miatt, a Fidesz ezt nem támogatta.

„14 milliárdról lett jelenleg minimum 150 milliárd a vizes vb várható költségvetése. Ez a fajta növekedés már nem írható le olyan dolgokkal minthogy egy alvállalkozó nem tudott teljesíteni, vagy valami olyan dolog történt, ami egy átlagos építkezésen történhet. Ez a fajta növekvény azt mutatja, hogy Orbán Viktor jóbarátja, Garancsi István és a többi fideszes oligarcha olyan szinten vérszemet kaptak a projektnél, hogy mindent megpróbáltak, hogy a lehető legtöbb pénzt ki lehessen belőle szipolyozni” – vélte Ungár Péter elnökségi tag.

A budapesti vizes vb július 14-én kezdődik és 30-áig tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!