2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Terroristákhoz is juthatott az arab számlákra menekített milliárdokból

Hír TV

2018. április 5., csütörtök 10:40, frissítve: csütörtök 11:22

Terrorszervezetekhez is juthatott a Magyarországról arab számlákra menekített korrupciós eurómilliárdokból – írja a Kroner Zeitung. Az osztrák lap szerint piszkos kampány folyik Magyarországon. Amerikai elemzők pedig az új kommunistákként tartják számon Orbán Viktort és lengyel szövetségesét.

Már az FBI is nyomoz az Orbán Viktorhoz közeli korrupciós ügyek után – írja a Kronen Zeitung. A legnagyobb osztrák napilap cikke szerint a csaknem 4 milliárd, arab számlákra menekített euró Ausztrián is keresztülment. A tranzakciók érintették a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő MKB-t is, majd arab befektetéseknek álcázva jutott vissza Magyarországra. Az amerikai szövetségi nyomozóiroda azt akarja megtudni, hogy az arab bankrendszeren keresztül ez a pénz közvetve segítette-e a nemzetközi terrorizmus finanszírozását is. A lap itt megemlíti, hogy az Orbánhoz közel álló, tavaly januárban elhunyt szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon 1991 óta volt az FBI körözési listáján, és kapcsolatai voltak terrorgyanús szervezetekkel is.

Piszkos kampány magyarul címmel jelent meg választási összefoglaló a szintén osztrák Der Standardban. A cikkben a pártok bemutatása mellett, a kampányról szólva az olvasható: a Fidesz kampánya egyetlen témára, a tömeges bevándorlásra épült, illetve annak hangsúlyozására, hogy állításuk szerint Soros György magyar származású milliárdos terve az, hogy Európában muszlim bevándorlókkal vegyes társadalom jöjjön létre. A lap azt is megjegyzi, hogy Orbán környezete titkosszolgálati eszközökkel próbálta kompromittálni a civil társadalom képviselőit.

Új kommunistákként mutatja be Orbán Viktort és a lengyel Jaroslaw Kaczynskit az amerikai Politico. A lap elemzése szerint mindkét ország nacionalista kormányának működése a kommunizmust idézi. A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság, valamint a magyar Fidesz is konzervatív nacionalista alapokra épült, ami a korábbi kommunista uralom ellenében alakult ki. A kormányzás gyakorlatának jellemzői azonban ugyanazok, az egy kézben tartott hatalom, a makacsság, a külső ellenségek előszeretettel való alkalmazása, illetve a társadalmi osztályokra alakított retorika is. A volt jegybankelnök Bod Péter Ákos szerint pedig az Orbán által hangsúlyozott munka alapú társadalom egyértelműen marxista ideológiát idéz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!