2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Teljesen átalakítja a kormány a felsőoktatást

2015. július 30., csütörtök 13:05, frissítve: csütörtök 13:14

Teljesen átalakítja a kormány a felsőoktatást. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint több egyetem és főiskola fenntarthatatlan a mostani formájában, ezért összevonnak és feldarabolnak intézményeket.

A felsőoktatási államtitkár közlése szerint jelenlegi formájában megszűnik a Nyugat-magyarországi Egyetem, és önállóvá válna a Szent István Egyetem állatorvosi kara. A Kecskeméti Főiskolához csatolnák a Szolnoki Főiskolát, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolát pedig Egerhez. Azt még vizsgálják, hogy a Corvinus kertészeti és élelmiszer-ipari karait összevonják-e a Szent István Egyetemmel. A minisztérium azután hozza meg a végleges döntést, hogy az egyetemek véleményezték a terveket.

– Potenciálisan az egyik lehetőség az, hogy ha egyébként azt mondjuk, hogy egy erős agrárintézményt akarunk létrehozni Közép-Magyarországon, a Szent István Egyetem és a Corvinus egyetem három karát illetően, ezt hívhatjuk feldarabolásnak is, meg hívhatjuk annak is, hogy egy optimális fokon működő szervezetet hozunk létre, ez az egyik opció. A másik opció, hogy ez egy olyanfajta együttműködés a két mostani intézmény között, ami ezt mást módon kezeli, erre választ fogunk kapni – mondta Palkovics László.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!