2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását kezdeményezik

2015. március 27., péntek 17:00, frissítve: péntek 17:18

A Quaestor vezetőjének és két társának előzetes letartóztatását kezdeményezi az ügyészség, ügyükben szombaton dönthet a bíróság.

Tarsoly Csabát és társait csütörtök este vették őrizetbe, a többi közt különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják őket. Tarsoly budai villájában házkutatást is tartottak csütörtökön. A Nemzeti Nyomozó Iroda a Quaestor öncsődről szóló bejelentése után két nappal, március 11-én rendelt el nyomozást a brókercég ügyében, az MNB március 10-i feljelentésére.

– A Fővárosi Főügyészség mind a három gyanúsított vonatkozásában indítványozza az előzetes letartóztatás elrendelését többrendbeli minősített csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének reális veszélye miatt – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Rács mögött maradnak a Buda-Cash-gyanúsítottak

Rács mögött marad a Buda-Cash-ügy három gyanúsítottja. A másodfokon eljáró bíróság ezzel helybenhagyta az elsőfokú döntést. A Nemzeti Nyomozó Iroda különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz az ügyben. A jegybank február 24-én jelentette be, hogy felfüggesztette a Buda-Cash működési engedélyét és büntető-feljelentést tett a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a Buda-Cash ügyében 68 milliárd forint értékű vagyont – ingatlanokat, üzletrészeket és bankszámlákat – zároltak, így a mintegy 62 milliárd forint értékű kár teljes egészében megtérülhet.

Tarsolynak alig van valami a nevén

Papíron alig van személyes vagyona Tarsoly Csabának és családjának, amivel felelhetne a Quaestor-károk rendezésénél – írja a Portfólió.hu a BorsOnline.hu-ra hivatkozva. A portál szerint Tarsoly több száz milliós budai villája egy svájci cég tulajdona, édesapja XVII. kerületi háza pedig a felesége nevén van, aki viszont nem tulajdonos a Quaestorban. A parlamentben a hét elején nyújtották be a törvényjavaslatot, amely szerint személyes vagyonukkal is felelnének a cégvezetők a hasonló botrányokban. A törvény a csalássorozat kirobbanása és feltárása óta kötött vagyonátruházási szerződéseket is felülvizsgálná.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!