2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Tarlós szerint óriási siker, hogy felújították a metrókocsikat

Hír TV

2018. június 6., szerda 12:47, frissítve: szerda 15:17

Jól sikerült a 3-as metró orosz szerelvényeinek felújítása, az utolsó kocsit is leszállították – jelentette be Tarlós István. A sajtótájékoztatón a főpolgármester által bemutatott hibastatisztika szerint az új szerelvények kevesebb hibát produkáltak, mint a 2-es és a 4-es metró.

Egy fakocka miatt kellett kivonni egy új, a 3-as metró vonalán közlekedő szerelvényt a forgalomból tavaly nyáron.

„Jöttek ezek a fakockás, kavicsos, fémlapos kalandok a legelső időkben. Egyik napról a másikra ócskavassá váltak ezek a túl szép szerelvények, tehát itt a kommunikációban egyesek eléggé hülyét csináltak magukból” – mondta Tarlós István.

Mindezek ellenére a főpolgármester szerint sikeres volt a 3-as metró orosz szerelvényeinek felújítása. Az elmúlt időszak hibastatisztikái alapján, a megújult kocsiknál kevesebb hibát találtak, mint a 2-es vagy a 4-es metró szerelvényeinél – tette hozzá. Tarlós István a sokat kritizált akadálymentesítés befejezéséről is biztosította az utasokat.

„Hat állomás a húszból mindkét fél által elfogadott formában és módon, két kis mélységű állomáson, az Ecseri úton és a Pöttyös utcánál ideiglenes megoldásként, de ott is akadálymentesített állomások lesznek. 2023-ig pedig a kölcsönös elfogadás értelmezésében is ezek az állomások teljes akadálymentesítést kapnak” – mondta.

A szocialisták fővárosi képviselője szerint semmi értelme nem volt Tarlós István tájékoztatójának. „Megvették a világ legtökéletesebb metróját, ami gyakorlatilag kenterbe veri a világ összes többi metrószerelvényét, mert hogy ezek gyakorlatilag nem hibásodnak meg. Akkor az a javaslatom, hogy szálljon át ő is abból a rettenetes szolgálati gépjárműből a világ legtökéletesebb metrójára, ami történetesen orosz és akkor ott keresse 35-40 fokban a fakockákat” – fogalmazott Horváth Csaba.

Azt egyelőre nem árulja el a BKV vezetése, hogy mennyi az a kötbér, amelyet az oroszoktól követelnének a felújítás korábbi csúszása miatt. Annyi biztos, hogy kétmilliárd forint körül van az összeg.

Tekintse meg a teljes sajtótájékoztatót!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!