2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Tarlós: Nézze, Horváth, ön egy kelekótya paprikajancsi

Hír TV

2018. január 24., szerda 15:31, frissítve: szerda 15:47

Nem vette napirendre a Fővárosi Közgyűlés a 3-as metró akadálymentesítését. Tarlós István a szocialisták beadványáról azt mondta: kampányfogásból aggódnak a mozgássérültekért. A testület döntött arról is, hogy a főpolgármester tárgyaljon a kormánnyal a Bálna eladásáról, és kitolták a budai fizetős parkolóövezet határát.

„Nézze, Horváth, ön az én szememben egy kelekótya paprikajancsi” – így kommentálta Horváth Csaba 3-as metróra vonatkozó javaslatát a főpolgármester. A szocialista képviselő indítványában a teljes akadálymentesítést kérte számon a városvezetésen, ami szerinte mintegy 20 milliárd forintból kivitelezhető lenne.

„Ma benyújtottuk azt a közgyűlési előterjesztést, ami megpróbálja ezt a közgyűlés keretei között rendezni, hogy gondoskodjon a közgyűlés a 3-as metró teljes akadálymentesítéséről. Ha ezt nem teszik meg, akkor természetesen Tarlósnak és a többi fideszesnek a lelkiismeretükkel kell elszámolni, amiért újra szembeköpik a kerekesszékeseket, a kismamákat, az időseket” – nyilatkozta az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

A közgyűlésen Horváth azt javasolta, hogy a főváros a kormánytól kérje az akadálymentesítésre szánt forrást.

Tarlós István szerint a szocialisták csak kampányfogásból aggódnak a mozgáskorlátozottakért. „Ez a kérdés nyitva van. Ha a miniszterelnök úr tud még adni 20 milliárdot erre a városnak, akkor fog adni, ha nem, akkor majd ütemesen kötelezettséget vállal a közgyűlés, nekem erről lesz februárban egy előterjesztésem” – jelentette be a főpolgármester.

Horváth Csaba beadványát a közgyűlés végül nem vette napirendre.

Bálna

A Bálna rendezvényközpont eladását viszont megtárgyalták a képviselők. Az ellenzék egyöntetűen az értékesítés ellen foglalt állást. „Azt gondolom, hogy azt a javaslatot lehet és kell elfogadni, amit az MSZP-s Horváth Csaba terjesztett be, magyarul az üzemeltetésére írjunk ki egy pályázatot, hátha van olyan, akár hazai, akár nemzetközi szakértői csapat, akik működtetni tudják” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi közgyűlési képviselője.

A jobbikos Tokody Marcell szerint nem a kormánnyal kellene üzletet kötnie a fővárosnak „Sokszor ön elmondja főpolgármester úr, amikor a kormányhoz, államhoz került bármi, hogy közkézen marad, nem kell aggódni. De tudjuk azt, hogy ez az a kormány, amelyik deklaráltan annak a híve, hogy a közpénz elveszti közpénz jellegét, illetve a közvagyon közvagyon jellegét, tehát azt gondolom, hogy nem lehet a kormánynak a Bálnát átadni” – jegyezte meg Tokody Marcell.

Az előterjesztő pénzügyi főpolgármester-helyettes az előző városvezetést tette felelőssé a kialakult helyzetért. Bagdy Gábor elmondta, hogy a főváros eltökélt abban, hogy jó vevőt találjon. „Ha ilyet nem találunk, akkor Budapest saját maga fogja üzemeltetni és működtetni, mert valóban ez az épület méltó arra, hogy jó funkciók kerüljenek oda és nagyon kedvelt Duna-parti szórakozóhely legyen. Ezt a jövőben is fenn kívánjuk tartani” – emelte ki Bagdy Gábor.

A javaslatot a közgyűlés elfogadta, ahogy megszavazták azt is, hogy újabb területeken válik fizetőssé a parkolás az V. és a III. kerületben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!