2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Bayer show 04:40

Tarlós: Egy olajfoltot néztek a liberális újságírók rozsdának

Hír TV

2017. december 8., péntek 15:11, frissítve: péntek 15:56

A főpolgármester szerint olajfoltot néztek a liberális újságírók rozsdának azért, hogy újra viccet csinálhassanak a hármas metró felújításából. Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján arról is beszélt: jövőre megkezdődik a római-parti árvízvédelmi munkálatok első szakasza, illetve szakmai bizottság vizsgálja majd meg a korábban sokat támadott mobilgát pontos helyét.

„Egy biztos, hogyha az Esma tartozik, márpedig tartozik, – befejezett múltban mondom – kiadtam az utasítást arra, hogy ezt a tartozást tisztességesen rendezni kell” – fogalmazott Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján. A főpolgármester elképzelhetetlennek tartja, hogy ne fizesse ki a fővárosnak 130 millió forintos tartozását a Garancsi István tulajdonában lévő plakátcég.

A budapestinfón Tarlós beszélt a hármas metró felújított szerelvényeiről is. „Most is megjelent a hír, hogy rozsdásodik a felújított metró. Kiderült, hogy olajfolt volt, vagy mi, ami a mosásnál maradt rajta. Mindig elheherészik ezeket a dolgokat utólag: a fakockát, a kavicsot, a fémlapot, a plombamanipulálást, most a mosásból ott maradt foltot. Telekürtölik a világot, hogy rozsdásodik, hát nem tudom egyébként, az oroszok hogy fognak reagálni az ilyen hírekre” – jegyezte meg.

A főpolgármester szerint az ellenzék poénkodik az ügyben, az MSZP viszont azt mondja: megszólalásaival épp Tarlós István csinál viccet a metrófelújításból. „Ha nem olajfoltozna meg fakockázna, akkor talán nem lenne gúnyolódás tárgya. Nem kellene hülyének nézni a budapestieket, akik egyetlenegy dolgot szeretnének: normálisan élni ebben a városban, mindenféle külön extra nélkül. Kezdem rögtön azzal, hogy van Tarlósnak egy súlyos tévedése: a klimatizált metró nem poén, mint ahogy az akadálymentesített metró sem poén, hanem a normális hétköznapok velejárója” – reagált Horváth Csaba szocialista fővárosi önkormányzati képviselő.

Tarlós István a Bálna Budapest értékesítéséről azt mondta: egy ajánlat már érkezett az épületre. „Én nem akarok ködösíteni, valóban az MNB is beadott ajánlatot. Amit Bagdy úrék kiszámoltak, és a közgyűlés jóváhagyott, az a minimálérték: 11 milliárd forint plusz áfa. Ahogy én értesültem, ez az egy ajánlat érkezett be” – közölte.

Ha a főváros nem tudja gazdaságosan üzemeltetni a Bálnát, akkor valóban el kell adni – hangsúlyozta a fővárosi LMP. Csárdi Antal szerint azonban a létesítményre más formában lenne igény. „Ha főváros nem képes üzemeltetni, ha nem képes mögé olyan tartalmat generálni, amely életben tartja ezt az intézményt, akkor még mindig jobb, ha eladja, mint hogyha hosszú éveken keresztül üresen kongva veszteséget termel. De a legjobb megoldás értelemszerűen az lenne, hogyha olyan kulturális központ épülhetne ki a Bálna területén, amelyre egyébként komoly igény jelentkezik” – jegyezte meg Csárdi.

Az államnak elővásárlási joga van a Bálnára, így ajánlategyenlőség esetén a jegybank lemaradna az épületről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!