2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Tankönyvek: idén csúszás nélküli kiszállítást ígérnek

2015. augusztus 3., hétfő 17:10, frissítve: kedd 07:51

Elkezdték az új tankönyvek kiszállítását az iskoláknak, a Könyvtárellátó vezetője azt ígéri, hogy nem ismétlődnek meg az elmúlt két évben tapasztalt csúszások. A válogatásban diákmunkások segítenek a tankönyvfelelős tanároknak, bár a segítők az egyik budapesti iskolába nem érkeztek meg az ígért időben.

A székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola kapta meg elsőként az új tankönyveket az országban. A szállítmányt az intézmény vezetőivel együtt fogadta a város alpolgármestere, kormánypárti országgyűlési képviselője, a Könyvtárellátó ügyvezető igazgatója és a köznevelési államtitkár.

Tankönyvek: idén csúszás nélküli kiszállítást ígérnek
Fotó: Marjai János / MTI

A kiszerelés újra a régi, a névre szóló csomagok nem jöttek be, az iskolák ömlesztve kapják a tankönyveket. Az államtitkár azt mondta, hogy a Nemzeti Pedagóguskar véleményére és  a tankönyvfelelős tanárokra bízták újra a szortírozást. „Több könnyítést tettünk a rendszerbe, nemcsak magát az iskolai szállítást, hanem a tankönyvek fizetési rendjét is, hiszen a szülőknek utólag kell fizetniük. A tankönyvfelelősök több pénzt kapnak a tankönyvfelelősi feladatokért, és a Kelló a helyi logisztikai feladatokat diákmunkával megtámogatta. Úgy gondolom, hogy ez nem visszalépés” – mondta Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár.

A Kelló vezetője azt ígérte, hogy idén időben szállítanak, és nem ismétlődik meg, hogy egyes diákok hónapok múltán sem jutnak hozzá a tankönyvekhez. „Augusztus 3-ától augusztus 25-éig fogunk szállítani, ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan háromszáz iskolába háromszáz szállítmányt szállítunk a Magyar Posta segítségével” – mondta Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Szeptembertől három tanulóból kettő ingyen kapja a tankönyvet a közoktatásban. A többiek szüleinek szeptember 15-éig kell rendezniük a számlát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!