2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Támogatják a pedagógussztrájkot, de csak ha törvényes

2016. március 18., péntek 15:57

A szakszervezetek támogatják a pedagógusokat, a március 30-ára meghirdetett tiltakozó akciót pedig szükségesnek és jogosnak tartják.

Ugyanakkor arra hívják fel tagjaik figyelmét, hogy csak a törvények betartásával vegyenek részt a tiltakozásban – erről az öt magyarországi szakszervezeti konföderáció képviselői beszéltek budapesti sajtótájékoztatójukon. A szakszervezetek hangsúlyozták: a 2010-ben módosított sztrájktörvény óta ellehetetlenült a munkavállalók sztrájkhoz való alkotmányos joga, ezért szerintük a sztrájktörvény módosítására lenne szükség.

„Közoktatás területén is van egy nagyon fontos distinkció. Itt nem magát az oktatást kell biztosítani a még elégséges szolgáltatás követelményének megfelelően, hanem a gyerekek felügyeletét kell biztosítani tankerületenként és még nem is minden iskolában. Ilyen szempontból ez egy működőképes rendszer. Ami nagyon fontos, hogy nincsen gyakorlata még a jogszabály használatának. Tehát bírósági döntések szükségesek ahhoz, hogy egy jogszabály a gyakorlatban érvényesülő kereteit ki lehessen taposni” – mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!