2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Tállai kacérkodik a NAV irányításának gondolatával

2015. július 28., kedd 19:30, frissítve: szerda 10:38

Tállai András elgondolkodna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetésén, ha felkérnék rá. A politikus hétfőn a Hír TV kérdésére sem cáfolta, hogy ő lehet a NAV új elnöke. Az ellenzék úgy látja: másodlagos, hogy ki vezeti az adóhatóságot, a legfontosabb az lenne, hogy az intézménybe vetett közbizalmat helyreállítsák.

– Azt tudom megerősíteni, hogy én is olvastam.
És akkor ezek szerint nem igaz?
– Azt tudom megerősíteni, hogy a NAV-nak új vezetője lesz. De én mást nem tudok megerősíteni egyelőre, és nem is kívánok.

A Hír TV kérdésére még kitérő választ adott hétfőn Tállai András, néhány órával később a köztévében viszont már sejteni engedte, hogy ő lehet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új elnöke.

Az LMP attól tart, hogy az átalakítás után még nagyobb hatalma lesz a Miniszterelnökségnek. „Hogyha igazak azok a pletykák, hogy a Miniszterelnökséghez vonnának feladatokat a NAV-tól, az egészen kétségbeejtő, hiszen szerintem hogyha még több funkció kerül a Miniszterelnökséghez, Lázár Jánoshoz, akkor nyugodtan a magyar kormányt mint olyat be lehetne zárni, le lehetne lakatolni, nincs szükség kormányra Magyarországon, hiszen gyakorlatilag minden érdemi funkciót Lázár János intéz” – hívta fel a figyelmet Schiffer András.

Az Együtt fideszes belharcnak tartja a NAV átszervezését. A baloldali párt nyílt pályázatot írna ki az elnöki posztért. „Azt szeretnénk, hogy a kormány fejezze be az ötletelést a NAV átszervezésével, szétverésével kapcsolatban, s helyette rendezze a sorait. Ezt úgy tudja megtenni, hogy helyreállítja a közbizalmat, hogy egy feddhetetlen, szakmailag nagy tudású személyt nevez ki, és lemond arról, hogy egy jó fideszes legyen a NAV következő elnöke” – mondta Pataki Márton, a párt elnökségi tagja.

A Jobbik elsősorban szigorúbb fellépést szorgalmaz a multikkal és a kormányhoz közel álló érdekkörökkel szemben. „Bizonyos helyekre nem lehetett bemenni, bizonyos árukat nem lehetett lefoglalni – főleg a multiknál –, illetve olyan személyeknél, akiket lehetett ide vagy oda kötni, különböző érdekkörökhöz, ki volt adva, hogy hova nem lehet menni. Egy jogállamban ez elképzelhetetlen” – mondta Staudt Gábor képviselő.

Lázár János egy héttel korábban azt mondta: Vida Ildikó nem szakmai, hanem személyes okokból mondott le. A NAV eddigi elnöke ugyanakkor a munkatársainak küldött búcsúlevelében azt írta: azért távozik posztjáról, mert a kormányzatból senki nem kérdezte meg a szervezet átalakításáról, és a tervezett életpályamodell sem valósult meg.

Alkalmatlan
Pápa Levente azt mondta a Hír TV-ben, hogy Tállai semmilyen formában nem alkalmas az adóhivatal vezetésére. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!