2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Tállai: Ha gond lenne a taorendszerrel, Brüsszel már jelezte volna

Hír TV

2017. november 27., hétfő 15:22, frissítve: hétfő 15:55

Ismét a taorendszer miatt tettek fel kérdést a kormánynak az Országgyűlésben. Az MSZP miskolci képviselője arra volt kíváncsi, miért nem nyilvánosak a taopénzek elköltési módjai, mikor a Kúria is kimondta, hogy az közpénznek minősül. Varga László hozzátette: az Országgyűlésben is mindent meg kell tenni a taopénzek nyilvánossága érdekében.

„Önök állandóan mindent megtettek azért, hogy titokban tartsák, pontosan milyen célokra használták fel a kedvezményezettek, a sportszervezetek ezeket a kedvezményeket. A Kúria döntése óta világos azonban, hogy ezek a pénzek, a taopénzek, nem veszítették el közpénz jellegüket, a taopénz tehát közpénz, meg is kéne tenni mindent itt, az Országgyűlésben azért is, hogy megfelelő nyilvánosságot kapjanak ezek a kérdések” – mondta a szocialista politikus.

Ha gond lenne a taorendszerrel, akkor azt Brüsszel már jelezte volna – reagált az adóügyi államtitkár. Tállai András Varga Lászlónak tett válasza ezután személyeskedésbe fordult: felemlegette, hogy Diósgyőrben is 10 milliárd forintból épül éppen stadion, ezután pedig az angol hetedosztály futballstadionjaival példálózott.

„Önt Miskolcon választották meg képviselőnek. Önt többször láttam a Diósgyőr-meccsen piros-fehér sállal a nyakában. Feltételezve, hogy ön Diósgyőr-szurkoló, ha jól értem, akkor a Diósgyőr támogatási rendszerét is megtámadja. Diósgyőrben több mint 10 milliárdból épül stadion, csak kapcsolja be a televíziót, nézzen angol hetedosztályú meccseket, nehogy meglepődjön, hogy az angol hetedosztályú stadion jobb állapotban van, mint a magyar első stadionok többsége” – reagált az államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!