2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Tagadott az utolsó szó jogán az egykori BKV-vezető

2016. október 4., kedd 18:27, frissítve: csütörtök 12:35

Tagadta bűnösségét a BKV egykori jogi igazgatója az utolsó szó jogán. Sziebert Györgyöt és 12 társát hivatali vesztegetéssel vádolják. A vádlottak közül csupán egy ismerte el a terhére rótt cselekményeket. A Fővárosi Törvényszék október 19-én hirdet ítéletet az ügyben.

A hatóságok 2006 óta figyelték Sziebert Györgyöt. A jogász akkor még a ferihegyi repülőteret üzemeltető cégnél dolgozott, a BKV-hoz később került jogi igazgatóként. A Budapest Airportnál közvetlen felettese a másodrendű vádlott, Rényi-Vámos Krisztina volt.

Az ügyész sérelmezte, hogy a törvényszék olyan titkos megfigyeléssel gyűjtött adatokat sem vett figyelembe bizonyítékként, amelyek megszerzéséhez nem kellett bírói engedély. Sziebert Györgyöt és 12 társát korrupcióval vádolják. Az ügyészség szerint a Budapest Airportnál ügyvédi irodák, a BKV-nál pedig beszállítók vesztegették meg az elsőrendű vádlottat. Sziebert Györgyöt kenőpénz átvétele közben érték tetten a rendőrök 2009 decemberében.

Az elsőrendű vádlott tagadta bűnösségét. „A szerződéstárat mint rendszert be kellett szerezni? Igen. A felügyelőbizottság és a vezérigazgató írta elő számomra feladatként? Igen. A szerződéstár beszerzése a belső, vonatkozó szabályok betartásával történt? Igen. A szerződéstár piaci áron került-e beszerzésre? Igen. Elkészült-e szerződésszerűen a rendszer? Igen. A rendszer határidőben elindult? A várt szolgáltatást nyújtotta-e, s a mai napig működik-e a BKV Zrt.-nél?. Igen, igen, igen” – mondta Sziebert György.

Az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét a másodrendű vádlott is. „Nem érzem magam bűnösnek. Nem követtem el bűncselekményt. Nem kértem, nem kaptam semmiféle jogtalan előnyt, és nem volt tudomásom arról sem, hogy bárki az én nevemben, az én nevemmel visszaélve ilyen jogtalan előnyt kért vagy kapott volna” – mondta Rényi-Vámos Krisztina.

A vádlottak között van a BKV korábbi informatikai igazgatója is. Bűnösségét egyedül a 12. rendű vádlott ismerte be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!