2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Szita tagadja a hűtlen kezelést

Hír TV

2018. február 19., hétfő 20:24, frissítve: hétfő 22:44

Szita Károly kaposvári polgármester tagadja, hogy hűtlen kezelést és tiltott pártfinanszírozást valósítana meg a város azzal, hogy a piaci ár töredékéért ad kampányirodát a helyi Fidesznek.

A kormánypárti polgármester ugyanakkor nem cáfolta, hogy valóban 39 ezer forintért adják ki a 167 négyzetméteres helyiséget. Szita Károly azt mondta: licitálni lehet a nehezen kiadható ingatlanokra, és a Fidesz által adott 267 forintos négyzetméterár volt az egyetlen ajánlat.

Kerepesi Tibor, az Együtt kaposvári képviselő-jelöltje közérdekű-adatigénylést adott be a Szita Károly vezette önkormányzathoz a gyanús bérleti ügy tisztázása érdekében.

– Tegye meg a képviselő úr a szükséges intézkedéseket, amiket akar. Egy olyan ingatlanról van szó, amit évek óta nem tudott kiadni a város. Én nagyon szerettem volna, ha a nyilvános pályázaton nem csak egy pályázó van, hanem több. Nagyon szerettem volna, hogy ha az ön által említett úr is pályázik erre az irodára, mert akkor kialakult volna egy licit, és a licit alapján erre a legmagasabb árat kínáló nyerte volna el ezt az irodát.

– Más üresen álló irodákat ilyen olcsón fognak értékesíteni?

– Amelyiket nem tudjuk kiadni, ott licit van, és az viszi el, aki a legtöbbet ígéri érte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!