2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Szita: Igazságosabb az új segélyezési rendszer

2015. március 3., kedd 10:05, frissítve: kedd 11:00

Igazságosabb lesz az új segélyezési rendszer Szita Károly szerint. A megyei jogú városok szövetségének kormánypárti elnöke Magyarország élőben című műsorunkban példaként említette a lakásfenntartási támogatást, amelyet eddig mindenki megkapott, ha megfelelt a feltételeknek.

A politikus viszont jónak tartja, hogy az önkormányzatoknak ezután mérlegelési joguk lesz, vagyis azok juthatnak majd települési támogatáshoz, akik például betartják az együttélés normáit. „Sok és jelentős igazságos elemet tartalmaz, ugyanakkor pedig az önkormányzatok megkapják arra a lehetőséget, minthogy helyismerettel rendelkezők és hogy ismerik a településeken élőket, valóban akkor és oda adjanak támogatást, ahova kell, és amire szükség van” – fogalmazott Kaposvár fideszes polgármestere.

A kistelepülések képtelenek előteremteni a forrást ahhoz, hogy havi rendszerességgel segítsék a rászorulókat – nyilatkozta a Hír Televíziónak Sértő-Radics István, Uszka polgármestere. Az Együtt politikusa ugyanakkor úgy látja: a segélyezési rendszer módosításának előnyei is vannak.

„A visszaéléseket itt helyben lehet leginkább kiküszöbölni. Itt helyben ismeri legjobban, különösen a jegyző apparátusa a hivatali apparátust és települési szinten a közös önkormányzati hivatalt. Én nem is ebben látom a fő gondot vagy a fő előnyt vagy hátrányt. Inkább abban látom az igazi problémát, hogy a havi rendszerességgel a kistelepülések képtelenek biztosítani a szociális támogatást. Úgyhogy nagyon-nagyon sok kistelepülésnek le kell például mondania a lakásfenntartási támogatásról” – vélekedett Uszka polgármestere.

Tekintse meg a Szita Károllyal és Sértő-Radics Istvánnal készült teljes beszélgetést:

http://mno.hu/magyarorszageloben/ujraosztas-1275257

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!