2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Szijjártó Péter köszönetet mondott a Gyurcsány-pártnak

2015. április 3., péntek 18:35, frissítve: péntek 19:27

A kormány az erőszak és a terrorizmus minden formáját elutasítja – jelentette ki Szijjártó Péter a kenyai terrortámadásra reagálva.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Európa terrorfenyegetettsége is növekszik, és a kenyai vérengzés is azt erősíti, hogy az Iszlám Állam elleni harcot erősíteni és fokozni kell, amiben Magyarországnak is kötelessége részt venni. A miniszter továbbra is azt szeretné, ha a parlament még áprilisban döntene a magyar szerepvállalásról. Ehhez kétharmados többség kell a törvényhozásban.

– A jövő héten már újabb információkkal fogunk rendelkezni, és a parlamenti pártok tájékoztatását is meg fogjuk ejteni annak érdekében, hogy az eredeti menetrendet tartani tudjuk és a parlament áprilisban dönteni tudjon az esetleges katonai szerepvállalásról. És engedjék meg, és jól fogják hallani amit mondok, hogy megköszönjük a Demokratikus Koalíciónak, hogy bejelentették a kormány szándékának támogatását, és támogatásukat adják, hogy Iszlám Állam elleni harcban magyar katonák is részt vegyenek – mondta Szijjártó Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!