2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Szijjártó BBC-s interjúját vette górcső alá az orosz propagandaadó

Hír TV

2018. június 28., csütörtök 09:17, frissítve: csütörtök 09:19

Sürgős intézkedéseket vezet be a romák védelmére országszerte az ukrán belügyminisztérium. A kijevi külügy pedig a kárpátaljai magyarokat érintő oktatási törvényről nyilatkozott. Szijjártó Péter BBC-s interjúját elemzi a Russia Today orosz propagandaadó. Nemzetközi lapszemle.

Sürgős intézkedéseket vezet be a romák védelmére országszerte az ukrán belügyminisztérium – tudósít a Kárpártinfo.net. A bűnüldöző szervek meghatározzák a romák lakóhelyét és ideiglenes tartózkodási helyüket, valamint az országon belüli utazásukat is. Az ukrán rendőrség vezetője szerint garantálni kell a romák biztonságát mindaddig, amíg nem számolták fel teljesen a 23-i cigánygyilkosság forrását.

Magyarország végre kezdi megérteni, hogy Ukrajna nem változtat az oktatási törvényen – idézi az ukrán külügyminisztert az Unian hírügynökség. Pavlo Klimkin jelentős győzelemnek nevezte, hogy a vita végre elmozdult a holtpontról. A politikus úgy látja, a magyar kormány rájött, hogy Kijevnek nem az a célja az iskolai nyelvhasználatot is szabályozó törvénnyel, hogy hátrányos megkülönböztetésben részesítse a kárpátaljai magyar közösséget.

Szijjártó Péter BBC-nek adott interjúját elemzi a Russia Today orosz propagandaadó. A szerző azt taglalja, hogyan vágott vissza a külügyminiszter a BBC riporterének, aki arra utalt, hogy a magyar kormány idegengyűlölő, és egy tekintélyuralmi rendszert vezet. A cikk szerint a beszélgetés hamar heves vitába fordult, de Szijjártó megvédte Magyarország bevándorlás-politikáját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!