2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Szél: Ezreket hagy sorsára a kormány

Hír TV

2018. február 19., hétfő 18:51, frissítve: hétfő 19:37

Sem a Fidesz-frakció, sem pedig a fideszes házelnök nem támogatta, hogy az Országgyűlés még a téli kilakoltatási-moratórium vége előtt megtárgyalhassa azt a törvény-javaslatot, amely megakadályozta volna, hogy elhelyezés nélkül is ki lehessen lakoltatni a gyermekes családokat.

Az LMP, az Együtt és a Párbeszéd gyorsított eljárásban vitte volna a parlament elé a törvény-javaslatot, amelyet a Város Mindenkié nevű civil szervezet segítségével dolgoztak ki.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a nagyobbik kormánypárt meg sem indokolta, hogy miért nem hajlandóak segíteni a bajba jutott családoknak.

Most ismerte be a Fidesz, hogy nettó kampányfogás az, hogy a kilakoltatási-moratóriumot április végéig meghosszabbították. Utána ezeket az embereket – több tízezer emberről beszélek – láthatóan a sorsukra akarják hagyni. Ha a Fidesz és a KDNP egy fikarcnyi felelősséget is érezne azok iránt az emberek iránt, akik fölött most a kilakoltatás réme lebeg, akkor meghosszabbították volna ezt a moratóriumot. Másrészt pedig gondoskodtak volna arról, hogy gyermekes családokat ne lehessen az utcára tenni – reagált Szél Bernadett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!