2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Szekeres tagad, de a felvételek nem hazudnak

Hír TV

2017. november 8., szerda 22:41, frissítve: szerda 22:53

Miközben a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint egyre erősebb Gyurcsány Ferenc pozíciója, a baloldalon az egykori szocialista honvédelmi miniszter titokban tanácsokat ad a közvélemény kutatásokat végző cégek vezetőinek. Szekeres Imre letagadta, hogy találkozott volna Horn Gáborral és Závecz Tiborral.

Rejtett a kamerás felvételünkről kiderült, hogy a szocialisták egykori minisztere, országgyűlési képviselője az egyik belvárosban található MSZP-irodába ment. Szekeres Imre csak néhány percet töltött ott, majd társak nélkül indult kávézni, és később vissza is tért az épületbe. Kisvártatva ugyanahhoz az épülethez ért Závecz Tibor, a Závecz Research közvélemény-kutató cég vezetője. Szerettük volna megtudni Szekeres Imrétől, hogy a szocialista párt miért kereste meg a céget.

– Információink szerint mai napon ön – legalábbis önről biztosan tudunk – tárgyalt több közvélemény-kutató cégnek a vezetőjével. Erről a tárgyalásról szeretnénk érdeklődni. Volt-e egyáltalán ilyen tárgyalás?
– Én nem tudok ilyenről, és biztos, hogy nem tárgyaltam.

– Tehát akkor téves az az információ, hogy ön találkozott többek között a Republikon és a Závecz Research vezetőjével a mai napon?
– Nem, nem is voltam sehol.

Mivel Szekeres Imre a telefonban letagadta a felvételen látható eseményeket, a találkozó egy másik résztvevőjét, a szocialista politikus és Závecz Tibor között megérkező Horn Gábort kérdeztük a találkozóról. A korábbi SZDSZ-es politikus jelenleg a Republikon Intézetet fenntartó Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke. Ő azt állítja: csak Závecz Tiborral találkozott, akivel napi kapcsolatban áll.

„Závecz Tiborral beszéltünk, mert csinálunk egy úgynevezett csatatérkutatást, nézünk néhány olyan helyszínt, ahol nyitott a kérdés. Azt hiszem, öt vagy hat ilyen helyszínt nézünk meg, hogy mi most a helyzet, és meg fogjuk nézni tavasszal is. Ilyen megbeszélésünk volt” – mondta Horn Gábor.

Megkerestük a találkozón részt vevő Závecz Tibort is, aki mind a találkozó tényét, mind pedig a résztvevők személyét megerősítette. Hozzátette: Szekeres Imrének – ahogy több politikusnak és politikai szakértőnek – kikérték a véleményét a készülő kutatás módszertanáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!