2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Száznál is több közokirat-hamisítást követettet el, de olcsón megússza

Hír TV

2018. március 12., hétfő 16:48, frissítve: csütörtök 20:14

Első fokon egy év próbára bocsátással megúszta az a nagybirtokos, aki 105 rendbeli közokirat-hamisítást követett el, és életjáradéki szerződések segítségével szerzett meg földterületeket a Dél-Dunántúlon. A Szekszárdi Járásbíróság ítélete nem jogerős.

A vádlott német állampolgár, hosszú ideje gazdálkodik Magyarországon. Édesanyja, Zichy Mária Terézia révén bárói rangot visel. 2012 és 2014 között Baranya és Tolna megyében 105 életjáradéki szerződést között földtulajdonosokkal. A pénzt azonban törvénytelen módon, egy összegben fizette ki, ami a bíróság álláspontja szerint adásvételnek minősült.

A férfit a bíróság bűnösnek találta és közokirat hamisítás vétsége miatt egy év próbára bocsátotta. Az indoklásban kiemelték, a vádlott azért járt el így, hogy más ne tudja megszerezni a területeket.

„A vádlott tudott arról, hogy ezek a szerződések pontosan miért lettek megkötve. Tehát nyilván a 60 napos kifüggesztési idő azzal, hogy életjáradéki szerződést kötöttek, jócskán lerövidült, hiszen ebben az esetben nem volt helye kifüggesztésnek” – emelte ki Ranga Zsanett bíró.

Az ügyben a nyomozás a szekszárdi Jobbik politikusának feljelentése alapján indult. „Elképesztőnek és borzasztónak tartjuk azt, hogy 105 rendbeli okirat-hamisítás vádjával valaki ilyen ítéletet kapjon ma Magyarországon. Ugye ez csak az egyik fele az ügynek, a másik fele az a strómanügy, (…) abban az ügyben meg még nem zárult le a nyomozás, illetve folyik az eljárás” – nyilatkozta Szabó Balázs.

A fellebbezésre az ügyész és a védő is három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Helyreigazítás:
Valótlanul állítottuk, hogy dr. Hadházy Árpád földügyeket érintő állítólagos strómanügyekben vett részt, és ellene eljárás folyik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!