2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Strasbourgban bízik a Sukoró-ügy elítéltje

Hír TV

2018. május 28., hétfő 20:45, frissítve: hétfő 21:33

Kegyetlennek nevezte a börtönben töltött hét hónapot az Egyenesenben a Nemzeti Vagyonkezelő volt értékesítési igazgatója.

Császy Zsolt arról beszélt, hogy két esetben is meglopták a börtönben, ahol egyébként egy könyvtárban sepregetett. A jogász jelenleg úgynevezett reintegrációs őrizetbe van, de egy nyomkövetővel szabadon mozoghat, sőt munkát is vállalhat.

Császy Zsolt továbbra is úgy érzi, rajta keresztül valójában Gyurcsány Ferencet akarták megfogni. Szerinte ezt a Kúria gyakorlatilag kimondta akkor, amikor azzal vádolta őket, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának döntését akarták végrehajtani.

A szakember még mindig küzd igazáért annak ellenére is, hogy perújítási kérelmét elutasították.

- Amíg igazságot nem kapunk, addig Sukorónak nincsen vége.

- De a perújítást elutasították, akkor hova tud még fordulni?

- Több helyre. Jeleztem az Alkotmánybíróságnak, hogy háromszor már kimondta az Alkotmánybíróság, hogy alkotmánysértő volt az a jogszabály, aminek alapján minket elítélhettek. Tehát, hogy nem a törvényes, hanem egy kijelölt bíróság járt el. Erre várjuk most az Alkotmánybíróság döntését. Elég érdekes lenne, ha a korábbi döntésükkel szembe mennének. Az Alkotmánybíróság egy az egyben meg tudja semmisíteni a mostani ítéletet. Emellett folyamatban van egy strasbourgi nemzetközi eljárás is, ez valószínűleg előbb fog eredményt hozni, mint a magyar Alkotmánybíróság…

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!